Quiz: Hraná minisérie dramaticky zpracovala velký podvod z Milionáře

Quiz: Hraná minisérie dramaticky zpracovala velký podvod z Milionáře | Fandíme seriálům
Independent Television
Zobrazit dalších 11 obrázků
Byli byste pro výhru ochotni podvádět? Minésérie zpracovává známou kauzu údajného podvodu v oblíbené soutěži. 

Chcete být milionářem? je původem britská televizní vědomostní soutěž, která se na obrazovkách objevuje již od roku 1998. Vybraný soutěžící v ní musí správně odpovědět na patnáct po sobě jdoucích uzavřených otázek, přičemž finální otázka může dotyčnému vyhrát částku v řádech milionů. Velmi brzy si koncept a název soutěže půjčily i jiné televize po celém světě, u nás tento pořad vysílala od roku 2000 TV Nova. V historii soutěže se v horkém křesle vystřídala velká spousta zajímavých soutěžících, nikdo se ale neproslavil tolik, jako Charles Ingram.

Hightown: Drsná kriminálka plná tajemství drog a sexu v prvním traileru
 

Ingram v roce 2001 soutěž vyhrál a odnesl si krásnou výhru jednoho milionu liber. Byl ovšem obviněn z podvádění, přičemž mu měla asistovat jeho žena Diana Ingram a komplic Tecwen Whittock, oba sedící v hledišti. Společně měli mít vymyšlený systém odkašlávání, které by Charlesovi napovědělo, jaká z nabízených odpovědí je správná. Tento skandál nově formou třídílného dramatu s názvem Quiz zpracovala společnost Intependent TelevisonMatthewem Macfadyenem (Pýcha a předsudek, Anna Karenina, Boj o moc) v hlavní roli.

Minisérii napsal James Graham, který stojí například za scénářem k televiznímu filmu Brexit s Benedictem Cumberbatchem. Režie se ujal Stephen Frears (Královna, Božská Florence), specialista na britská dramata. Macfadyenovi herecky sekunduje Michael Sheen (Mystérium sexu, Good Omens). Minisérie se zaměřuje nejen na samotný skandál, ale i na pozadí celé soutěže, která si rychle vybudovala popularitu mezi lidmi po celém světě. Soutěž Chcete být milionářem se stala středobodem jiného britského dramatu, slavné oscarovky Dannyho Boylea, Milionář z chatrče.

Quiz byl poprvé uvedený v polovině dubna v Británii, koncem měsíce se chystá do USA a doufáme, že se snad brzy dočkáme i u nás. Zde je trailer:

Zdroje: Slashfilm

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu