Bez vědomí: Český seriál se dočkal premiéry v USA

Bez vědomí: Český seriál se dočkal premiéry v USA | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 29 obrázků
Seriál americkým divákům nabízí HBO.

Seriál Bez vědomí z minulého roku už se určité mezinárodní pozornosti dočkal. Byl k vidění například na festivalu v Torontu. Nicméně, od 18. 5. 2020 si ho mohou užít i američtí uživatelé služeb HBO Go, HBO Now a k dispozici bude také na streamovací službě HBO Max, která odstartuje 27. 5. 2020.

Díky tomu je k dispozici potenciálně velkému množství diváků. Možná si ale říkáte, proč by "běžného" amerického člověka měla zajímat český minisérie z doby sametové revoluce, ale režisér Ivan Zachariáš si udělal jménu už svým předchozím projektem Pustina, kterému se dostalo mezinárodní pozornosti a tak je tu šance, že americké publikum Bez vědomí (v USA je používán název The Sleepers) zaujme.

Bez vědomí: Finální trailer na očekávanou špionážní minisérii
 

Už jen proto, že audiovizuální podání je na poměrny české tvorby vysoko nad průměrem. Zasazení, které nás vezme do doby, kdy se pomalu hroutí komunismus, ale vše rozhodně není růžové a sluníčkové, možná nemusí být na první pohled pro americké publikum vysloveně lákavé, ale mrazivá a dusivá atmosféra je něčím, co by na něj zafungovat mohlo.

Je trochu škoda, že zatím na serverech RottenTomatoes nebo Metacritic nenajdete žádné recenze od amerických novinářů, což by popularitě seriálu určitě pomohlo, nicméně na nejznámější filmové a televizní databázi IMDb má seriál zatím hodnocení 7,9 z 10 od téměř 800 lidí, což není špatné. 

Teď už hodně záleží na šuškandě mezi diváky a na tom, jak bude HBO projekt propagovat. A snad dost na to, aby nezapadl mezi ostatními projekty z jeho knihovny. Úspěch na úrovni například Černobylu se asi očekávat nedá, ale to neznamená, že by v Severní Americe Bez vědomí nemohlo zabodovat.

Zdroj: Warner Media Group

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu