Bez vědomí: Česká minisérie od autora Pustiny míří na festival v Torontu

Bez vědomí: Česká minisérie od autora Pustiny míří na festival v Torontu | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 53 obrázků
HBO Europe se svou tuzemskou novinkou slaví první velký úspěch.

Necelé tři měsíce před listopadovou premiérou zažívají tvůrci minisérie Bez vědomí velký úspěch. Stejně jako jste mohli zavítat na první dvě epizody špionážní minisérie na 54. karlovarském filmovém festivalu, tak budou první dva díly uvedeny i na mezinárodním filmovém festivalu v Torontu v sekci Primetime.

Bez vědomí: První dojmy z předpremiéry ve Varech
 

K úspěchu se vyjádřil výkonný ředitel pro program a produkci HBO Europe Antony Root následovně: „Jsme nesmírně potěšeni, že tým torontského festivalu odhalil mezinárodní kvality a aktuálnost špionážního dramatu Bez vědomí, a máme velkou radost, že se do Toronta vracíme s další českou sérií. O příběhy ze střední Evropy je nyní obecně velký zájem, což je naprosto oprávněné. Ten náš je navíc vyprávěn z nečekané perspektivy ženy, která je proti své vůli lapena do sítě tajných služeb, což do známého tématu přineslo velmi svěží vítr. Už se nemůžeme dočkat, až jejímu kouzlu podlehnou i jiní než čeští diváci.

Všech šest dílů natočil Ivan Zachariáš dle scénáře debutujícího Ondřeje Gabriela. Bez vědomí je nejnovější českou sérií HBO Europe. Navazuje tak na ceněnou Pustinu režiséra Ivana Zachariáše a Alice Nellis uvedenou na MFF Toronto před třemi lety, a prestižními cenami ověnčený Hořící keř režisérky Agnieszky Holland.

Příběh šestidílné minisérie začíná v říjnu roku 1989 a vypráví o profesionální houslistce Marii (Táňa Pauhofová) a jejím politicky aktivním manželovi Viktorovi (Martin Myšička), kteří se po dvanácti letech londýnského exilu vracejí do Prahy. Návrat do Čech o všem není takový, jak doufali. Rodinná návštěva po letech se brzy mění v drama. Marie skončí v nemocnici a když se probere z bezvědomí, její manžel je pryč a nikdo neví, kam zmizel. V dalších rolích uvidíte Hattie Morahan (Kráska a zvíře), Kanaďana českého původu Davida Nykla (Hvězdná brána), Martina Hofmanna, Lenku Vlasákovou, Petra Lněničku, Jana Vlasáka či Kristýnu Podzimkovou.

V galerii si můžete prohlédnout všechny oficiální promo fotografie od HBO ve vysokém rozlišení.

Zdroj: HBO

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu