První dojmy: Gangs of London - Žhavý kandidát na nejlepší akční sérii posledních několika let

První dojmy: Gangs of London - Žhavý kandidát na nejlepší akční sérii posledních několika let | Fandíme seriálům
Sky Atlantic/Cinemax
Zobrazit dalších 5 obrázků
Tvůrce kultovních filmů Zátah nabízí skvělý seriál z londýnského podsvětí.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Pokud se chcete označovat za skutečné fanoušky akčního žánru, pak je nutností znát filmy ze série The Raid/Zátah, za kterými stojí velšský filmař Gareth Evans. Ten do nich přizval Uko Iwaise (se kterým předtím natočil dalších kultovní záležitost - Merantau/Cesta bojovníka) a společně vytvořili podívanou, u které musí každý fanda akce "učůrávat" blahem. 

Gangs of London: Režisér kultovního Raidu přenáší ostrou kontaktní akci do televize
 

Talentu Evanse si samozřejmě všimly různé subjekty, například Netflix, který mu svěřil režii filmu Apostle/Apoštol. Ten je ale dobovým hororem, takže fandové přestřelek a střetů tváří v tvář si na své úplně nepřišli. Fandové povedené filmaři ano, i Apostle se povedl, ale milovníci Zátahu asi doufali, že se Evans vrátí k akčním projektům.

Což také udělal. Vrhl se na britskou sérii Gangs of London. Jak název napovídá, ta se odehrává v londýnském podsvětí, kdy po vraždě mafiánského šéfa Finna Wallace (Colm Meaney) propuká komplikovaný boj o nadvládu, během kterého není nouze o vrážení kudel do zad (obrazně i doslova).

Přiznám se, že zpočátku jsem byl zklamaný, protože se zdálo, že Gangs of London budou klasickou mafiánskou podívanou, ve kterém se budou různé frakce přetahovat o moc, ale akce bude hrát přinejlepším druhé housle. A nic proti intenzivní gangsterce, ale těch je v televizi k dispozici už docela dost.

Brutální akce nehraje jen na efekt

Ovšem, pár pár desítkách minut prvního dílu začalo být jasné, kdo za seriálem stojí. Akčních momentů v úvodní epizodě nebylo zrovna velké množství, ale když na ně došlo, tak byly opět choreograficky špičkově zpracované, plné originálních nápadů a také intenzivní brutality. A byť by se mohli někteří puritáni rozčilovat, že krve a vnitřností je až moc, tak násilí není samoúčelné, ale dobarvuje atmosféru mrazivého světa londýnských gangů. 

Nutno ale poznamenat, že pokud se pustíte do sledování s očekáváním toho, že rvačka, honička nebo přestřelka na vás čeká každých pár minut, tak budete nemile překvapeni. Skutečně nejde o jednu akční scénu za druhou. 

Další kapitola »
Naše hodnocení
9/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu