Rick a Morty: Přehled informací o 5. řadě

Rick a Morty: Přehled informací o 5. řadě | Fandíme seriálům
Adult Swim
Zobrazit dalších 9 obrázků
Co můžeme očekávat od 5. sezóny animovaného sci-fi seriálu Rick a Morty a kdy se nadcházející řady pravděpodobně dočkáme? 

Druhá polovina čtvrté sezóny populárního animovaného seriálu Rick a Morty skončila desátou epizodou již 31. 5. Jak už to, tak u Ricka a Mortyho bývá, finální epizoda opět zatřásla ústřední dějovou linkou i charaktery postav, nastínila nové dějové linie a vrátila do povědomí významné vedlejší postavy, jež se nějaký ten díl v seriálu neukázaly. Tvůrčí dvojici, Danu Harmonovi a Justinovi Roilandovi, se znovu podařilo překvapit diváky a zaháčkovat je ke sledování další série. Ovšem to, kdy se dalších dílů fanoušci dočkají, prozatím nebylo oficiálně potvrzeno.

Rick a Morty: Podívejte se na krátkometrážní akční snímek inspirovaný japonským anime
 

Tvůrci se v roce 2018 nechali slyšet, že se diváci nemusí obávat další dlouhé odmlky, jako tomu bylo mezi třetí a čtvrtou řadou, které dělila více než dvouletá pauza. To by za normálních okolností mohlo znamenat, že by se minimálně první polovina páté řady představila již na začátku listopadu, jako tomu bylo v případě čtvrté sezóny. Mezi sériemi by tak byla přijatelná půlroční pauza. Jenomže celý svět zasáhla koronavirová pandemie, jež se negativně podepsala na valné většině seriálových a filmových produkcí. Animované seriály to mají při koronavirových omezeních jednodušší než ty hrané, avšak i tak se aktuální situace na premiérách animovaných titulů podepíše. Kdy konkrétně si pátá řada Ricka a Mortyho odbyde premiéru není jasné, ale optimisticky věříme, že se dočkáme do konce letošního roku.

Jak jsme vás již dříve informovali, stanice Adult Swim má s jedním z nejpopulárnějších seriálů současnosti velké plány. Po třetí sérii objednala 70 nových dílů. Po čtvrté řadě se tak dočkáme minimálně 60 dalších epizod. Pokud by nacházející řady měly stejně jako druhá až čtvrtá série deset epizod, tak by nás čekalo ještě šest sérií. Jelikož se v minulosti ukázalo, že tvůrci si dávají na seriálu velmi záležet a nejsou schopni chrlit víc jak deset dílů v jednom roce, tak se dá předpokládat, že nadcházející sezóny si udrží desetidílný limit.

Pozor, následují spoilery z finální epizody čtvrté série

Příběh páté série drží tvůrci pod pokličkou. Události z finále čtvrté sezóny napovídají, že minimálně dvě “nové“ postavy se vrátí i v páté sezóně. Poslední díl odhalil, že Rick naklonoval svoji dceru Beth a buďto klona nebo původní Beth vyslal do vesmíru, kde se stala dobrodruhem a bojovnicí proti mezigalaktickým utlačovatelům. Rick šalamounsky celý proces klonování zaonačil tak, že ani on sám neví, která z verzí Beth je originál. Vesmírnou drsňačku Beth přijali za svou jak sourozenci Morty a Summer tak i zemská Beth a prosťáček Jerry. Z finále čtvrté série se tak zdá, že vesmírná Beth se vrátí i v páté sezóně a Mortyho a Summer budou vychovávat dvě matky zároveň. Je jasné, že tato rodinná idylka z konce čtvrté série nevydrží věčně, ale bylo by divné, kdyby tvůrci ono zvláštní soužití v páté sérii ignorovali.

Další možná navrátivší se postava je Phoenixperson, jehož pozůstatky schoval Rick ve své dílně. Fanoušci seriálu jistě vyhlíží i návrat Evil Mortyho, kterého jsme se dočkali ve čtvrté sérii v pouhém cameu. Série Ricka a Mortyho jsou povětšinou koncipované tak, že úvodní a finální epizody posunou hlavní dějovou linii dopředu, zatímco zbylé díly jsou epizodními dobrodružstvími Ricka a Mortyho, jež na hlavní dějovou linku nemají zásadní vliv. Předpokládáme, že tento styl si uchovají tvůrci i do dalších sérií.

Níže se můžete podívat na video, ve kterém spolutvůrce Dan Harmon a scenáristka Anne Lane komentují finální epizodu čtvrté série.

Zdroj: Screenrant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu