První dojmy: Curon - Italská hororová podívaná není zrovna originální, ale atmosféru nepostrádá

První dojmy: Curon - Italská hororová podívaná není zrovna originální, ale atmosféru nepostrádá | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 5 obrázků
Příběh je sice klišé vedle klišé, ale mysteriózní nádech dojem zachraňuje.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Když se objevil trailer na italský hororový seriál Curon, začalo se šuškat o tom, že by mohlo jít o další hit od Netflixu z evropské produkce na úrovni německého Dark nebo španělského Papírového domu. Na druhou stranu, upoutávka sice měla intenzivní atmosféru, ale pokud šlo o střípky z příběhu, které nám byly odhaleny, tak se nedalo mluvit o tom, že by nám byl servírován jeden originální prvek za druhým. 

Curon: Trailer na "Dark z Itálie"
 

Po zhlédnutí první epizody zůstává dojem stejný. Atmosféra funguje, ale dějová originalita není něčím, čím by mohl seriál pyšnit. Pokud tedy hledáte něco, co příběhově vybočí ze standardu mysteriózního žánru, tak bohužel, Curon pro vás není tou pravou volbou (nebo minimálně ne úvodní díl), jestliže vám ale víc jde o intenzivní atmosféru, která se vám dostane pod kůži, pak dejte seriálu šanci. 

Pokud jde o onen omílaný příběh, tak se sází na klasickou zápletku, Anna (Valeria Bilello) se po 17 letech vrací se svými dětmi do rodného města, ze kterého utekla poté, co prožila velmi nepříjemnou událost spojenou se smrtí její matky. Ovšem, asi vás nezaskočí, že městečko Cuaron je... prostě zvláštní. Zdá se, že se neustále něco děje ve stínech, lidé na Annu a její děti koukají skrze prsty a sám otec Anny Thomas (Luca Lionello) se snaží svou dceru a její děti dostat pryč za každou cenu. 

Aby těch klišé nebylo málo, tak se Anna s dětmi ubytuje v domě svého otce, které neustále poblikávají světla a ozývají se podivné zvuky, plus samozřejmě nesmí chybět typické hororové propriety jako děsivé masky na zdech.

Dějové vás asi nic nezaskočí. První epizoda má poměrně pomalé tempo, kdy je divákovi pomalu naznačováno, že se ve městě děje něco podivného a samozřejmě jsme upozorněni na to, že utéct minulosti je velmi těžké, vlastně skoro nemožné. 

Další kapitola »
Naše hodnocení
6/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu