The Dreyfus Affair: A Love Story: Režisér Bratrstva neohrožených natočí seriál o homofobii v baseballu

The Dreyfus Affair: A Love Story: Režisér Bratrstva neohrožených natočí seriál o homofobii v baseballu | Fandíme seriálům
BarbeeAnne
Seriál vzniká na motivy oceňované knihy, na projektu se podílí i její autor.

Dreyfusova aféra je významná historická událost, která se bere jako precedent pro mnoho dnešních skandálů. Myšlence aféry se věnuje i spisovatel Peter Lefcourt ve své knize The Dreyfus Affair: A Love Story. Ta bude zfilmována a o režii pilotu se postará oscarový režisér.

Dreyfusova aféra je politický skandál z konce 19. století, ve kterém byl na základě zfalšovaných důkazů obviněný vojenským soudem důstojník francouzského generálního štábu Alfred Dreyfus. Seriál se ovšem netýká této události, ale jde o adaptaci oceňované knihy z roku 1992. Kniha je temný komediální pohled na homofobii v baseballu a v příběhu figuruje šťastně ženatý muž, otec dvou dětí Randy Dreyfus, který se zamiluje do svého baseballového kolegy. To neunikne pozorností médií, jež ho odsoudí hned ve svých titulcích. Právě ve štvavé kampani můžeme vidět paralelu s historickou událostí.

O režii se postará David Frankel, který vyhrál Oscara za Nejlepší krátký film a cenu Emmy za režii klasiky Bratrstvo neohrožených. Ten spolu s Peterem Lefcourtem napíše pilotní epizodu a také budou mít roli výkonných producentů. Seriál přinese Universal Television.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu