Tvůrce Punishera se ohradil proti policistům, kteří si postavu berou za vzor

Tvůrce Punishera se ohradil proti policistům, kteří si postavu berou za vzor | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 7 obrázků
Byla symbolika marvelovského antihrdiny nepochopena členy americké policie? K tomu se vyjádřil spolutvůrce Punishera Gerry Conway. 
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Ve Spojených státech pokračují nepokoje a protesty proti policejnímu násilí, kterému podléhají především členové afroamerické komunity. Proti protestujícím mnohdy razantně zasahují policejní jednotky jednotlivých měst a též speciální jednotky Spojených států. U některých členů detroitské městské policie byla na uniformě spatřena nášivka s logem populárního marvelovského antihrdiny Punishera.

To se úplně nelíbí spolutvůrci této postavy, Gerrymu Conwoyovi, který vyjádřil nesouhlas s používáním Punisherova loga a vysvětlil, že jeho symbolika se neslučuje s rolí bezpečnostních složek. „Příliš dlouho byly symboly postav, které jsem pomáhal vytvářet, užívány silami útlaku a k zastrašování černých Američanů. Tahle postava a její symbol nikdy neměl být symbolem útlaku. Vytvořili jsme ji jako symbol systematického úpadku spravedlnosti.“ Ze strany členů policie, kteří si možná berou Punishera za příklad, se tak zřejmě jedná o nepochopení postavy a jejího smyslu.

V čase protestů proti policejní brutalitě Hollywood ruší policejní série
 

K tomuto tématu se Conwoy vyjádřil už minulý rok pro stanici SyFy v době, kdy se typické lebky začaly objevovat na uniformách policistů a na policejních autech. „Tento bdělý antihrdina byl vytvořen jako kritika justičního systému a je příkladem úpadku společnosti. Takže když policisté používají nášivky s lebkou jako logo Punishera, v podstatě tím straní nepřátelům systému, kterého jsou oni součástí.“ Conwoy tehdy vysvětlil svůj postoj, podle kterého je postava je ve své podstatě odpadlík a kriminálník a hlášení se k jeho ideálům je svým způsobem zároveň hlášení se k ideálům kriminálníka.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Dušan | 20.06.2020 14:39
Bez ní by to vypadalo mnohem lépe...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu