Tvůrce Punishera se ohradil proti policistům, kteří si postavu berou za vzor

Tvůrce Punishera se ohradil proti policistům, kteří si postavu berou za vzor | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 7 obrázků
Byla symbolika marvelovského antihrdiny nepochopena členy americké policie? K tomu se vyjádřil spolutvůrce Punishera Gerry Conway. 
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Conwoy se tak nyní snaží logo a symbol Punishera rezervovat (mimo samotnou postavu) pro hnutí Black Lives Matter, což oznámil v nedávném tweetu, ve kterém hledal umělce, který by zkombinoval logo Punishera s iniciály hnutí. „Hledám mladého kreslíře komiksů, který by se podílel na menším fundraisingovém projektu pro #BLM s cílem udělat z Punisherovy lebky opět symbol spravedlnosti namísto protizákonného policejního útlaku.“ Ve vláknu tohoto tweetu ale přiznává, že otázka, jestli by Punisher měl skutečně symbolizovat spravedlnost jako takovou, je otevřena interpretaci.

Tvůrce také apeluje na samotné vydavatelství Marvel, které by podle něj mělo za používání Punisherova loga členy policie bojovat. Mluvčí Marvelu se vyjádřil pro server io9, kterému sdělil, že společnosti bere záležitost vážně, přičemž jde především o nelicencované užití značky. Co se týče situace kolem protestů v USA, Marvel nadále stojí za vyjádřením, které vyvěsil na Twitter: „Jsme proti rasismu, jsme pro inkluzi, stojíme za našimi černými zaměstnanci, spisovateli, tvůrci a celou černošskou komunitou. Musíme se spojit a být slyšet.“

Situace, ve které si členové policie dávají Punishera za vzor, byla načrtnuta i samotném komiksu. V červencovém vydání Punishera z loňského roku se hlavní hrdina Frank Castle setká se dvěma policisty, kteří se tváří v tvář samotnému Punisherovi zachovají zvlášně. Chtějí po něm selfie. Frank si také všimne, že policisté nalepili na své auto jeho symbol lebky. Zatímco Frank roztrhává nálepku, vysvětluje, že on a oba policisté nejsou stejní. Oni si vybrali cestu zákona a pomáhání lidem, on se těchto věcí vzdal. A doporučil jim Kapitána Ameriku jako nový vzor. Úryvek z komiksu naleznete v naší galerii.

Zdroje: io9, Gerry Conwoy/Twitter, Nick Krieger/Twitter, Marvel Entertainment/Twitter, SyFy

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Dušan | 20.06.2020 14:39
Bez ní by to vypadalo mnohem lépe...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu