Proč je Volejte Saulovi ještě lepší seriál než Perníkový táta

Proč je Volejte Saulovi ještě lepší seriál než Perníkový táta | Fandíme seriálům
AMC
Zobrazit dalších 20 obrázků
Perníkový táta patří mezi absolutní seriálové legendy. Jeho nenápadný následovník Saul jej však v mnoha ohledech dokonce překonává.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Audiovizuální dokonalost

Poslední důvod, proč si myslím, že je Volejte Saulovi tak dokonalý seriál, je jeho audiovizuální stránka. Žádný seriál prostě nevypadá lépe. Pevná režie a neskutečně vypiplaná kamera dělá z podívané filmový zážitek. Tvůrci používají mnoho druhů kamer, dokonce i neortodoxní malé kamerky, která postaví například do automatu na kávu. Čeká vás tak spousta výjimečných záběrů, skvělé kompozice a nepřeberné množství nápadů. Velkou roli mají i perfektně střižené montáže, které hrají alfu a omegu ve vizuálním vyprávění a v reflektování změn postav. Seriál si je vědom základního pravidla kinematografie: „Ukaž, neříkej.“ Film je vizuální médium, a proto to, co divák vidí, má větší efekt než to, co je mu řečeno.

Pokud vám tři uvedené důvody nestačily, ještě zmíním, že nejvíce filmovou epizodu z celého universa najdeme právě ve Volejte Saulovi. Vince Gilligan režíroval jeden nejmenovaný díl, jenž dal více práce než celý film El Camino. A nenabízí nic menšího, než tu nejlepší seriálovou přestřelku, nejkrásnější záběry a nejnapínavější televizní hodinu vůbec.

Dejte mi vědět do komentářů, zda jste seriál viděli a pokud ano, tak s čím se mnou souhlasíte a kde jsem podle vás úplně vedle. V galerii je plno nádherných záběrů, které prostě musíte vidět. Přikládám ještě dvě videoeseje, které také seriál vychvalují do nebes. 

Zdroj: AMC

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu