Golden Girls: Hulu stahuje epizodu klasického sitcomu kvůli rasové necitlivosti

Golden Girls: Hulu stahuje epizodu klasického sitcomu kvůli rasové necitlivosti | Fandíme seriálům
NBC/Hulu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Další seriál zasáhla vlna politické korektnosti.

Něco se děje, o tom není sporu. Aktuální situace ve světě je taková, že je množství věcí, které by mohly být vnímány jako rasově necitlivé, pod drobnohledem. To se samozřejmě týká i filmové a seriálové branže, kde v poslední době dochází ke stahování nebo upravování projektů, které by mohly být považovány za rasově nebo například nábožensky kontroverzní (k čemuž došlo například v případě seriálu Městečko South Park nebo Simpsonovi).

Malá Velká Británie: Tvůrci se omluvili za necitlivý přístup k rasové problematice
 

Dalším seriálem, kterého se to dotklo, je klasický sitcom The Golden Girls, který běžel na NBC v letech 1985 až 1992 a byť v našich končinách asi není příliš populární, v USA jde o v podstatě kultovní podívanou, která se často umisťuje v seznamech nejlepších amerických seriálů všech dob.

Nicméně, ani tahle série se nevyhnula kontroverzi. Konkrétně je řeč o epizodě Mixed Blessings, ve které se syn jedné z hlavních hrdinek hodlá oženit s afroamerickou ženou, která je výrazně starší.

V jedné scéně pak dvě z hlavních hrdinek mají na tváři bahenní masku a objeví se hosté, kterým dámy sdělí: "Na obličejích máme bahno, ve skutečnosti nejsme černošky."

Podle všeho to spadá do nepřijatelné kategorie "blackface", tedy momentu, kdy se lidé světlé barvy pleti namaskují tak, aby evokovali černošskou postavu. Z toho důvodu byly v poslední době staženy některé epizody seriálů 30 Rock, Zpátky do školyKancl nebo ze skečové show Malá velká Británie.

Zdroj: TVline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu