Chystá se seriál o Borisu Johnsonovi a jeho nezvládnutém boji s koronavirem

Chystá se seriál o Borisu Johnsonovi a jeho nezvládnutém boji s koronavirem | Fandíme seriálům
Wikimedia Commons / Wikipedia
Johnson si ty kecy o rýmičce příště asi rozmyslí.

Velká Británie je jednou z těch zemí, které ukázaly, jak by boj proti koronavirové pandemii vypadat (patrně) neměl. Britský premiér Boris Johnson dlouhou dobu nemoc zlehčoval a prosazoval především ekonomické zájmy, ale osud si na něm smlsnul, když excentrický blonďák na vlastní kůži zakusil, že koronavirus není jen "obyčejná rýmička". Londýnský exstarosta tak skončil s COVIDem-19 v nemocnici, přičemž si prošel nejednou těžkou chvilkou.

Koronavirus by mohl razantně změnit přístup, jakým studia přistupují k natáčení seriálů
 

Nebudeme chodit kolem horké kaše, prostě ideální námět pro šikovného filmaře. Příležitosti se nakonec chopila společnost Fremantle, která produkčně zaštítí vznik seriálu, zabývajícího se Johnsonem a koronavirovou krizí. Řešit se nebude jen veřejný prostor, ale i soukromá sféra.

Seriál ošéfuje držitel prestižní ceny BAFTA Michael Winterbottom, jenž bude režírovat a vypomůže i se scénářem. Jako výkonný producent se pak do vývoje zapojí Richard Brown, který produkoval například úspěšný seriál HBO Temný případ.

Autenticitu a věrohodnost obsahu zajistí Tim Shipman. Ten se bude na sérii podílet jako odborný konzultant, k čemuž má vynikající předpoklady, jelikož se jedná o politického komentátora a editora nedělních novin The Sunday Times

Seriál zatím nenašel domovskou stanici, ale tvůrci věří, že jde o natolik aktuální a třaskavé téma, že nebude problém jej někde udat. Jedna ze šéfek společnosti Fremantle Andrea Scrosati poznamenala:

"V historii existuje několik výjimečných momentů, kdy [političtí] vůdci přišli na to, že jejich osobní život je svérázným způsobem propojen s událostmi celostátního významu. V těchto případech se osobní zkušenost a oficiální role propojí vcelku netradičním způsobem. To v posledních měsících poznal i britský premiér."

Ozval se také Richard Brown:

"Michael Winterbottom je ideálním filmařem na odvyprávění tohoto příběhu, který se zaměřuje na unikátní události týkající se nové vlády Borise Johnsona a propuknutí pandemie COVID-19."

Jak bylo řečeno, seriál zatím hledá útočiště a přirozeně nemá určeno ani datum premiéry.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu