Riverdale: Bernadette Beck se nelíbí, jak tvůrci přistupují k černošským postavám a hercům

Riverdale: Bernadette Beck se nelíbí, jak tvůrci přistupují k černošským postavám a hercům | Fandíme seriálům
The CW
Zobrazit dalších 10 obrázků
Rodačka z Velké Británie se pustila do kritiky komiksové série.

Komiksový seriál Riverdale slaví na stanici The CW slušné úspěchy. Divácký zájem je na poměry stanice slušný, takže se fandové v lednu příštího roku dočkají už páté řady.

Populární seriály při aktuální situaci nepřinesou fanouškům letos rozuzlení
 

Ani tomuto seriálu se však nevyhnula kritika ze strany herců. Kritických a nespokojených komentářů se v uplynulých měsících obecně vyrojila celá řada. Hercům/herečkám se nelíbí kupříkladu chování tvůrců či členů štábu, případně mají problém s tím, jak jsou prezentovány určité postavy. A to je i případe seriálu Riverdale.

Herečka Bernadette Beck, jež se objevila ve dvou řadách jako Peaches 'N Cream, není vůbec spokojená s tím, jakým způsobem seriál zobrazuje černošské postavy:

"Udělali ze mě velmi nepříjemnou postavu, a tím pádem mě lidé vnímali i jako nepříjemného člověka. Ano, chápu to. Vždy je tu hlavní hrdina a úhlavní záporák, ale nikdy jsem neměla dostatek prostoru a moje postava se nedočkala takového vývoje, aby vůbec mohla být považována za padoucha. Byla jsem, a to bezdůvodně, znázorněna ve velmi negativním a neatraktivním světle. A to nejsem zdaleka první černošská herečka, která se objevila na place, stála tam, žvýkala žvýkačku a vypadala oprskle a zákeřně. Mám pocit, že jsem měla jen naplnit kvóty týkající se rozmanitosti. Nejednou se mi stalo, že na mě v určitých scénách zapomněli. Režisér odcházel a já ho musela dohonit, protože jsem neměla tušení, kam se mám postavit či co bych měla dělat. Prostě a jednoduše mi nedali žádné instrukce. Nemůžete jednat s lidmi, jako by byli neviditelní, a pak se během schůzí plácat po zádech, protože jste splnili v daný den kvóty."

Samozřejmě je pochopitelné, že se herečce podobné chování nelíbí. Na druhou stranu, její postava nepatřila mezi ty hlavní, tudíž se dalo čekat, že pozornosti si příliš neužije. PakIiže však byla v určitých momentech úplně ignorována, tak se bezpochyby nejedná o korektní a profesionální přístup ze strany štábu/tvůrců.

Zdroj: Elle

Foto: The CW

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 8

Mysule | 03.08.2020 10:28
Strašná diskriminace, žádný běloch totiž nikdy nehrál zápornou nebo vedlejší postavu. :D
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu