Recenze: Agents of S.H.I.E.L.D. - Marvelovská série se po sedmi letech rozloučila

Recenze: Agents of S.H.I.E.L.D. - Marvelovská série se po sedmi letech rozloučila | Fandíme seriálům
ABC Entertainment/Marvel
Zobrazit dalších 10 obrázků
Po sedmi řadách skončil nejstarší seriál z marvelovského filmového universa.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Bezva retro, ale s rezervami

Než jsme ale zjistili, jaký byl finální plán, trvalo to třináct epizod, kdy se některé odehrávaly v různých dobách, což skýtá velký potenciál a lhal bych, pokud bych řekl, že byl vždy využit. Musíme být k filmařům trošku tolerantní, protože není tajemstvím, že jejich rozpočet byl velmi omezený, ale i tak byly některé díly trošku zklamáním. 

Zatímco určité epizody velmi sympaticky zachytily atmosféru a styl dané doby, jiné zůstaly jen na povrchu a dalo se z nich vytěžit mnohem víc (a to i s limitovanými zdroji). Určité díly pak byly docela polarizující, například sedmý nazvaný The Totally Excellent Adventures of Mack and The D byl sice skvěle retro a fajn "přepálený", ale příběhově sporný a vůbec není překvapením, že zatímco někteří z něj byli nadšení, jiní nad ním kroutili hlavou. 

Naopak například devátá epizoda As I Have Always Been, kterou mimochodem režírovala Elizabeth Henstridge (Jemma Simmons), je považována za jednu z nejlepších z celého seriálu. 

Nicméně, byť některé díly měly daleko k dokonalosti, tak žádný ze sedmé řady asi nelze označit za vyslovený propadák. A když už děj nikam více méně neposunuly, tak se alespoň nebránily správně praštěnému humoru, který je pro Agenty typický (viz zmíněná sedmá epizoda).

Konec, který funguje

Pokud jde o závěrečnou dvojepizodu, tak v tomto případě ja na místě především chvála. Sice jsem zmínil, že vysvětlení některých událostí bylo trošku překombinované a chaotické, ale finále mělo vše, co si jen člověk může přát. Velkolepé akční scény, návrat oblíbených postav, zábavné i dojemné momenty, odkazy na jiné marvelovské projekty i na předchozí řady Agents of S.H.I.E.L.D.

Úplný závěr pak byl poklidný, ale současně silně emotivní, ovšem ne přehnaně sentimentální. Šlo o příjemný mix toho, co si diváci na Agentech oblíbili a kromě pár překvapivých odhalení toho, co některé postavy dělají, zůstala otevřená příběhová vrátka pro jejich další dobrodružství. 

Obvykle je velmi těžké nabídnout uspokojivý závěr, který nenaštve větší než malé množství lidí, ale Agentům se to dle mého názoru povedlo. Závěrečné titulky jsem sledoval s mírným úsměvem a současně lehkým nádechem smutku, protože jsem se loučil se svými oblíbenci, ale rozloučení to bylo důstojné a takové, jaké si seriál i diváci zasloužili. Ke konci a vlastně celé sedmé řadě tak nezbývá než dodat: "Cool."

« Předchozí kapitola
Naše hodnocení
8/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Lee | 18.08.2020 14:00
Já také doufal, že se během finální bitvy v Endgame objeví bojový letoun, kde budou Fury, Hillová a postavy z Agentů :D.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu