The Queen’s Gambit: První ukázka potvrzuje, že i šachy mohou přinést strhující drama

The Queen’s Gambit: První ukázka potvrzuje, že i šachy mohou přinést strhující drama | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 11 obrázků
Napínavý psychologický thriller s Anyou Taylor-Joy od autora Logana v první ukázce naznačuje, že se máme na co těšit.

Streamovací služba Netflix jede jako o život. Chrlí na nás jeden nový projekt za druhým, a tak si rovnou představíme další. Před rokem a půl jsme vás informovali o oznámené novince The Queen’s Gambit s talentovanou Anyou Taylor-Joy v hlavní roli. Uplynul nějaký ten čas a ovoce se začíná sklízet. Máme tu oficiální synopsi, fotografie, datum premiéry, a i první trailer.

Šestidílnou minisérii napsal a zrežíroval Scott Frank, autor Logana či chváleného seriálu Godless. Hlavní hvězdou je zmiňovaná Anya Taylor-Joy, kterou můžete znát z filmů Čarodějnice, Rozpolcený, Skleněný, Emma nebo z novinky Noví mutanti. Na televizních obrazovkách se objevila například v seriálu Gangy z Birminghamu. Po jejím boku stojí Marielle Heller, Thomas Brodie-Sangster, Moses Ingram, Harry Melling a Bill Camp. Děj psychologické minisérie vám přiblíží oficiální synopse.

„The Queen’s Gambit je příběh o dospívání zkoumající cenu geniality. Beth Harmon (Taylor-Joy), jenž byla na konci padesátých let opuštěna a svěřena do sirotčince v Kentucky, objeví svůj úžasný talent pro šachy, zatímco se jí rozvíjí závislost na uklidňujících látkách poskytovaných státem jako sedativum pro děti. Pronásledována svými osobními démony a poháněná koktejlem narkotik a posedlostí se z Beth stane okouzlující vyvrženec, odhodlaný zničit tradiční hranice nastavené ve světě šachových turnajů ovládaných muži.“

K synopsi ještě nutno doplnit, že bude sledovat Beth od jejích 8 do 22 let. První ukázka má sice jenom okolo půl minuty, ale dává celkem jednoznačně najevo, že tohle nebude generický seriál. Anya Taylor-Joy má charisma, které diváky zvládne nalákat a již na poli třiceti sekund působí neskutečně sebejistě. Ukázka je perfektně střižená, jde z ní cítit hutná atmosféra psychologického thrilleru a navíc se budeme pohybovat okolo šachu. The Queen’s Gambit se zatím jeví jako opravdu zajímavý projekt. Na streamovací službu dorazí 23. 10. 2020. Vy se můžete v galerii podívat na fotografie z minisérie.

Zdroj: Indiewire

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu