Simpsonovi: Jeden z tvůrců prozradil, zda Disney seriál nějak cenzuruje

Simpsonovi: Jeden z tvůrců prozradil, zda Disney seriál nějak cenzuruje | Fandíme seriálům
20th Television
Zobrazit dalších 17 obrázků
Simpsonovi mají už nějakou dobu nového majitele - rodinnou firmu Disney. Od počátku bylo otázkou, zda to nějak ovlivní, co autoři smějí a nesmějí ukazovat.

Když v březnu loňského roku dokončil americký gigant Walt Disney převzetí společnosti 21st Century Fox, nejeden fanoušek filmů a seriálů se začal bát, že "family-friendly myšák" začne zasahovat do původních foxovských skvostů. Obava se týkala i seriálu Simpsonovi, který si mnohdy nebere servítky, respektive občas se dotýká vcelku ožehavých aktuálních témat. Oblíbený animák frčí v americké televizi od roku 1989, povětšinou na stanici Fox, přičemž výtvor Matta Groeninga se nebojí poukázat na bídu středostavovské americké rodiny za pomoci satirického ostnu a v nadsázce zdůraznit kdejakou kulturní či politickou nekorektnost. Proto ve chvíli, kdy se ke kormidlu dostal Disney a přesunul milovanou žlutou rodinku na kanál Disney+, řada fandů měla obavy, že show dozná nedobrovolných změn (ostatně už jen Disneyho snaha prezentovat starší série ve formátu obrazu 16:9 vyvolala povyk).

Simpsonovi se čas od času stanou předmětem kontroverze, leč v minulosti platilo, že součástí seriálu je i politické pošťuchování a ironické lamentování nad neradostnou každodenností. A jak se zdá, tento trend bude pokračovat. Producent seriálu Michael Price totiž serveru CBR přiznal, že Disney tvůrce takřka necenzuruje a do obsahu nezasahuje. On sám prý nezaznamenal tlak na změnu obsahu. "Bavíme-li se o obsahu, de facto nás nechávají dělat to, co děláme. Seriál byl původně na Foxu, takže technicky stále pracujeme pro Fox Network. Pokud mě paměť neklame, reálně jsem neměl žádnou debatu s nikým od Disneyho. Prostě nám umožnili produkovat to, co úspěšně produkujeme už 32 let. Sami vědí, že každý ví, co a jak děláme."

Nezbývá tedy než věřit, že Simpsonovi se ani pod Disneyho dohledem nezmění a satirická příchuť doopravdy nevymizí. Byla by škoda, kdyby Disney kultovní seriál vykastroval a tvůrcům vymezil, z čeho si mohou dělat legraci.

Zdroj: CBR

Foto: 20th Television/Disney

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu