Hra o trůny: Autor knih prozradil, kterou seriálovou scénu nenávidí

Hra o trůny: Autor knih prozradil, kterou seriálovou scénu nenávidí | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 9 obrázků
Georgi R.R. Martinovi se jeden seriálový moment znechutil kvůli historické nepřesnosti.

Článek obsahuje spoilery.

Především ve svých prvních řadách se seriálové Hře o trůny daří knižní sérii Píseň ledu a ohně adaptovat relativně věrně. Svou roli v tomto ohledu hraje bezpochyby i fakt, že se na tvorbě ve velké míře podilel autor původních románů George R.R. Martin, který se jednak ujal práce producenta a navíc má na kontě scénáře hned k několika epizodám. I přes úzkou spolupráci se však najdou momenty, které literárnímu autorovi velkou radost neudělaly. V nedávném rozhovoru se podělil o svou nejneoblíbenější scénu celého seriálu.

Kdo by čekal nějaký prvek obsažený v divácky nenáviděné osmé řadě, byl by na omylu. Martin totiž nejvíce nesnáší moment z úplně první řady. A tím je smrt krále Roberta Baratheona v sedmé epizodě Zvítězíš nebo zemřeš, tedy přesněji scéna, která jeho smrti předchází.

Hra o trůny: Kit Harington již nechce hrát stereotypní maskulinní role
 

Jak je všem fanouškům jistě známo, Robert je v příběhu zabit kancem při lovu. Právě scéna, kdy se na samotný lov podíváme, Martinovi radost nedělá. Důvodem je údajná historická nepřesnost (Martin při vykreslení svého smyšleného světa vycházel ze skutečných reálií pozemské, zvášť britské, historie). Ačkoliv spisovatel uznává, že ve své předloze loveckou scénu sice přímo nepopsal, stále ví, jak takový královský lov vypadal. Neviděli bychom pouze malou skupinku mužů kráčejících po lese s oštěpy, nýbrž stovku lidí, stany, lovce, psy a troubení na rohy. Ve výsledku si větší měřítko však tvůrci prý jednoduše nemohli dovolit.

Jakou scénu ze Hry o trůny nemáte v lásce vy? Napište nám do komentářů. V galerii si opileckého krále můžete připomenout.

Zdroj: EW

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu