Black Narcissus: Trailer ukazuje, jak těžké je prosadit křesťanství v srdci Himálají

Black Narcissus: Trailer ukazuje, jak těžké je prosadit křesťanství v srdci Himálají | Fandíme seriálům
FX
Zobrazit dalších 28 obrázků
Ambiciózní minisérie na motivy slavné předlohy se chlubí poutavým vizuálem zasněžených vrcholků hor a Gemmou Arterton v hlavní roli.

Je tu nový trailer k třídílné minisérii Black Narcissus (Černý narcis). Série vychází ze stejnojmenného románu od spisovatelky Rumer Godden z roku 1939. Kniha byla už jednou adaptována, a to ve formě celovečerního filmu, který v roce 1947 získal Oscara za kameru a výpravu. Nová verze sází především na poutavý vizuál a Gemmu Arterton v ústřední roli.

Top 11 seriálových premiér měsíce listopadu, které rozvíří televizní vody
 

Jak je patrné ze dvouapůlminutové upoutávky, příběh se točí kolem skupiny anglikánských jeptišek, které se snaží na odlehlém místě v Himálajích přebudovat palác orientálního vládce na ošetřovnu a školu pro místní děti. Trailer je možná až příliš dlouhý a ukazuje zbytečně mnoho, avšak musíme říci, že atmosféra Himalájí je na poli seriálové tvorby ohromná a je zřejmé, že poprvé režírující kameramanka Charlotte Bruus Christensen (Dívka ve vlaku) má vizuální stránku v malíku. O adaptovaný scénář se postarala Amanda Coe (Shameless).

Black Narcissus je jednou z posledních rolí anglické herečky Diany Rigg, jež zemřela letos v září. Většina dnešních diváků bude Rigg znát především ze Hry o trůny, kde ztvárnila Olennu Tyrell. Poslední rolí herečky je účast v celovečerním snímku Last Night in Soho od Edgara Wrighta, jenž má naplánovanou českou a slovenskou premiéru na 29. 4. 2021.

Dále v Black Narcissus uvidíme Jima Broadbenta (Moulin Rouge), Alessandra Nivolu (Neposlušnost), Rosie Cavaliero (Jana Eyrová), Patsy Ferran (Nejtemnější hodina) a Aisling Franciosi (Hra o trůny). Premiéra všech tří dílů se uskuteční 23. 11. na americké stanici FX. Zda a kdy bude minisérie dostupná i na nějaké platformě u nás, zatím nevíme. V galerii si můžete prohlédnout screeny z traileru ve vysokém rozlišení.

Zdroj: ComingSoon

Foto: FX

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Černý narcis

26.05.1947 | Velká Británie
Drama
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu