The Watch: Jak se bude seriál lišit od předlohy Terryho Pratchetta

The Watch: Jak se bude seriál lišit od předlohy Terryho Pratchetta | Fandíme seriálům
BBC America
Zobrazit dalších 12 obrázků
Spoluautoři seriálu vysvětlují, s jakými obtížemi se potýkali při adaptaci populárních knih do seriálové podoby.

Dílo slavného autora Terryho Pratchetta se v příštích letech dočká poměrně výrazného rozšíření seriálových adaptací, které zpracují jeho legendární fantasy svět Zeměplocha. Ten první v podobě série The Watch na televizní obrazovky převede příběhy Městské hlídky, která dohlíží na dodržování svérázných zákonů smyšleného města Ankh-Morpork. 

O seriálu v posledních týdnech bylo slyšet především díky několika novým trailerům. Ty ukázaly, že se tvůrci Pratchettovu předlohu rozhodli zpracovat poměrně volně, a to například v pojetí některých postav nebo především v podobě celého prostředí, které středověké zasazení vyměnilo za rádoby punkové vzezření. Další zajímavé novinky v nedávném rozhovoru prozradili producenti Simon Allen a Richard Stokes.

The Watch: Kdy přijde připravovaný seriál ze světa Zeměplochy
 

Převedení Pratchettova světa na obrazovky údajně nebyl lehký úkol a svou roli hraje i fakt, že za knižní sérií stojí velice vášnivá fanouškovská základna. Adaptovat Terryho dílo byla tudíž prý „matka všech výzev”. Zpracovat předlohu, která „dokázala s celým svým [knižním] médiem velice specificky a osobně manipulovat”, do televizní podoby, je podle všeho těžké, aniž by tvůrci něco nezměnili. Knihy mají rovněž velice specifický smysl pro humor, který rovněž nebylo jednoduché napodobit. Tvůrci jsou však sebevědomí v tom, že se jim podařilo využít komediální prvky typické pro televizi a dosáhnout podobného efektu jako to dělá literární jazyk v původním díle.

Tvůrčí tým si pak prý samozřejmě uvědomuje, jak je originální svět hodnotný. Snažili se v show proto zdůraznit, že figuruje jako součást multivesmíru. The Watch tudíž žádným způsobem nepatří do kánonu a hlavní kontinuitu nijak neovlivňuje. Knihy jsou tudíž nedotčeny a vždy tak zůstanou

Tvůrcům se podle všeho podařilo vypůjčit různé elementy z knih takovým způsobem, že pro diváky, kteří Zeměplochu dosud neznali, bude show působit autenticky a bude pevně spjata s knihami. Těm, kteří originální sérií již znají, se pak sice možná bude seriál zdát jako nepříliš věrná adaptace, která však stále působí jako Terry Pratchett.

Producentské duo se pak rovněž vyjádřilo k viditelné změně vizuálu ústředního města. Při jeho výrobě se údajně snažili být alespoň částečně věrní původnímu pojetí, zároveň však rovněž chtěli, aby na něm byl vidět i jejich vlastní otisk. V seriálové podobě Ankh-Morpork tudíž nalezneme starší klasické části, ale zároveň i moderní, které působí jako úplný protiklad.

Zdroj: Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu