Disney+ míří konečně na Slovensko a snad i do Česka

Disney+ míří konečně na Slovensko a snad i do Česka | Fandíme seriálům
Disney+
Zobrazit dalších 8 obrázků
Disney+ vydává trailer k plánovanému spuštění služby na Slovensku, jak to vypadá s dostupností v ČR?

Jeden z největších konkurentů Netflixu míří do našich končin. Na YouTube kanálu Disney Plus Slovensko vyšel trailer se slovenskými titulky, který vábí na spuštění streamovací služby Disney+ u našich slovenských sousedů. Přesné datum upoutávka neuvádí, pouze končí slovy „k dispozícii už čoskoro“. Popisek pod videem přináší více informací. Disney+ by mělo být uvedeno na slovenský trh během příštího roku a cena měsíčního předplatného by měla být 6.99 €, tedy necelých dvě stě korun. Měsíční poplatek je tedy stejný, jako v dalších zemích EU, kde se platí eurem.

Netflix v Česku bude ještě dostupnější, nabídne předplacené karty
 

Jelikož video neodhaluje přesné datum uvedení, tak stále musíme vycházet z dřívějšího oznámení Disneyho, které uvádí, že expanzi na vybrané trhy včetně České republiky a Slovenska provede v rozmezí posledního čtvrtletí 2020 do posledního čtvrtletí 2021. Země východní Evropy by se měly dočkat během prvního pololetí příštího roku. Firma si vloni dala za cíl, že do pěti let chce získat 60 až 90 milionů předplatitelů. Již v srpnu dle dat od Statista překonalo Disney+ 60.5 milionů předplatitelů. Díky extrémně populární druhé sezóně Mandaloriana a vánočnímu uvedení pixarovky Duše se dá očekávat, že předplatitelé budou do konce roku dále kvapem přibývat.

Až se Disney+ spustí na slovenském a českém trhu, tak na diváky čeká vyjma původních seriálů Disney+ i knihovna filmů od Disneyho, Pixaru, Marvelu, Star Wars a dokumentárních sérií od National Geographic. Disney na YouTube zatím pro Českou republiku nevytvořil vlastní kanál, ale již jsou alespoň funkční preview webové stránky lokalizované do češtiny. (Zajímavé je, že ze slovenského YouTube účtu vedle webový odkaz právě na české preview stránky).

Zdroj: YouTube, AVmania, Statista, TechBox

Foto: Disney+

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 5

Jan Julek | 12.11.2020 12:58
Až na to, že je ta zpráva podvrh. Možná byste měli věci lépe ověřovat. https://www.totalfilm.cz/2020/11/disney-se-ceska-slovensko-zatim-nechysta-informace-mediich-byly-fake/ https://zive.aktuality.sk/clanok/149556/disney-plus-sr-slovensko-video/
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu