Koruna: Čtvrtá řada královského dramatu schytává kritiku za historické nepřesnosti

Koruna: Čtvrtá řada královského dramatu schytává kritiku za historické nepřesnosti | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 9 obrázků
Bratr princezny Diany se bojí, že budou diváci na novou sérii dívat jako na skutečnost.

Koruna (The Crown) se již několik let řadí mezi nejúspěšnější původní seriály Netflixu a patří mezi nejoblíbenější a nejlépe hodnocená historická dramata poslední doby. V polovině listopadu se premiéry dočkala již čtvrtá řada, která se opět dočkala nadšených recenzí, rovněž se jí však podařilo rozvířit poměrně výraznou kontroverzi. V podstatě ihned po vydání se nová série stala terčem kritiky, podle které je málo založena na faktech a až moc událostí si vymýšlí a místy přepisuje historii. K negativním ohlasům se v tomto ohledu přidali i někteří pozůstalí ústředních postav.

Koruna: Gillian Anderson se v novém traileru představuje jako Železná lady.
 

Čtvrtá série do oceňovaného seriálu přinesla obrovskou řadu novinek, přičemž ty hlavní představují dvě nové hlavní postavy v podobě britské premiérky Margaret Thatcher (Gillian Anderson) a princezny Diany (Emma Corrin). Zatímco výkony obou hereček jsou univerzálně vyzdvihovány jako asi nejlepší aspekty nové sezóny, samotné pojetí Diany je podle některých ohlasů v některých ohledech velice nepřesné. Tento názor zastává i její bratr Charles Spencer, který již dlouhá léta brání Dianin odkaz.

Spencer se v nedávném rozhovoru nechal slyšet, že se bojí, že lidé uvidí takovýto pořad a zapomenou, že se jedná o fikci. Podle svých slov mu Američané říkají, že se dívali na Korunu, jako by se jednalo o hodinu dějepisu, od které má seriál však údajně daleko. V nové sérii se prý nachází mnoho domněnek a výmyslů, přičemž se sice show zakládá na faktu, místy se však o skutečnost nejedná.

Jaký máte na historickou věrohodnost nové řady názor vy? Napište nám do komentářů. Na závěr si můžete pustit video popisující Dianinu roli v seriálu. Můžete si ji rovněž přiblížit v galerii.

Foto: Netflix

Zdroje: ITV, Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu