Rovnodennost: Netflix nabídne mrazivý thriller s alternativními realitami

Rovnodennost: Netflix nabídne mrazivý thriller s alternativními realitami | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 10 obrázků
Dánská minisérie našla jasnou inspiraci u výborného Dark, cestování časem však vyměnila za paralelní dimenze.

Netflix se obecně může chlubit skutečně obrovským množstvím původního obsahu, který neustále rozšiřuje všemi možnými směry - ať už se bavíme o formátu, žánru nebo také jazyce. V posledních letech se streamovací gigant ve velké míře zaměřil právě na to, aby zaujal diváky po celém světě, a v důsledku na něm můžeme vidět čím dál tím více cizojazyčných projektů, přičemž mnoho z nich si v ničem nezadá se svou anglickou konkurencí. Výbornými příklady jsou například španělské krimi Papírový dům a nebo německý Dark. A právě spletitým sci-fi se očividně ve velké míře inspiroval nový dánský seriál nesoucí název Rovnodennost (Equinox).

Servant: Upoutávka přináší první záběry z 2. řady hororového hitu od Applu
 

Šestidílná minisérie vypráví příběh rozhlasové moderátorky Astrid (Danica Ćurčić), která byla před 20 lety svědkem záhadného zmizení autobusu plného studentů, mezi kterými byla i její sestra. Astrid je touto událostí na dlouhá léta traumatizována a trpí nočními můrami a děsivými vizemi. Přesto se jí nakonec podaří najít si rodinu a žít pokojný život. Tedy až do chvíle, kdy se do rozhlasové relace dostane hovor, ve kterém jí neznámý člověk prozradí, že byl mezi pohřešovanými a ví, co se s nimi stalo. To přinutí Astrid, aby se vydala nalézt pravdu.

Netflix se nově pochlubil s prvním trailerem, který je tvořen zejména oným záhadným hovorem do rádia. A je nutno říct, že se jedná o skutečně výbornou podívanou. Přestože trvá pouze něco málo přes minutu, nový teaser vám dokáže pořádně nahnat husí kůži. Celé ukázce vévodí mrazivá a velice hutná atmosféra, která (v tom nejlepším slova smyslu) působí jako vystřižena ze zmíněného Dark, to samé pak platí o mnoha příběhových prvcích. Tentokrát však prim nebude hrát cestování časem, nýbrž alternativní reality. Dánská novinka nicméně alespoň nyní působí jako skutečná thrillerová lahůdka. O jejích skutečných kvalitách se budeme moci přesvědčit 30. 12.

Zdroj: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu