Knižní fantasy Pomsta & rozbřesk se dočká televizní verze

Knižní fantasy Pomsta & rozbřesk se dočká televizní verze | Fandíme seriálům
G.P. Putnam's Sons, Webtoon
Zobrazit dalších 13 obrázků
Fantasy román The Wrath & The Dawn od Renée Ahdieh dostane seriálovou podobu od producenta hororu Noční můry z temnot.

Fantasy román The Wrath & the Dawn od spisovatelky Renée Ahdieh bude zadaptován do podoby televizního seriálu. Kniha, kterou zařadil magazín Time do žebříčku Top 100 nejlepších fantasy románů všech dob, u nás vyšla v češtině pod názvem Pomsta & rozbřesk v roce 2016. Práva na adaptaci získala produkční společnost 1212 Enterteinment, jenž stojí za hororovým snímkem Noční můry z temnot.

Nová sbírka Tolkienových spisů odhalí geografii Středozemě a tajemství elfí nesmrtelnosti
 

Pomsta & rozbřesk je charakterizována jako kombinace Hry o trůny a Tisíce a jedné noci, která přetváří staletý folklór ze Středního východu, Číny, Indie a severní Afriky. Kniha nabízí rovnoměrný podíl dobrodružství, romantiky a fantazie. Knižní synopse zní: „V zemi Chorásán si násilnický kalif Chálid každou noc bere novou dívku, aby ji ráno nechal oběsit na hedvábném provazu. Když se šestnáctiletá Šíva stane jeho obětí, rozhodne se její nejlepší přítelkyně Šeherezáda, že se pomstí, a dobrovolně se stane jeho další ženou. Šeherezáda je nejen rozhodnutá zůstat naživu, ale ukončit hrůzovládu kalifa jednou provždy.

Ze společnosti 1212 Entertainment na projektu pracuje Roberto Grande, jenž produkoval dokument o Covidu-19 76 Days, a Joshua Long, tvůrce polského seriálu 1983 od Netflixu. Na titulu se dále podílí televizní a filmová manažerka Pippa Lambert s dvacetiletými zkušenostmi v oblasti vývoje, prodeje a financí ve světových společnostech, která nedávno založila produkční firmu Hellcat. Zatím nebylo oznámeno, jaká televizní stanice či streamovací služba se projektu ujme. Níže se můžete podívat na trailer ke komiksové verzi od webového vydavatelského portálu Webtoon.

Zdroj: Deadline, Databáze knih

Foto: G.P. Putnam's Sons, Webtoon

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu