Po výpadech Vikingů se v televizi rozšíří mor a kanibalismus

Po výpadech Vikingů se v televizi rozšíří mor a kanibalismus | Fandíme seriálům
History
Zobrazit dalších 10 obrázků
Tvůrce oblíbených Vikingů chystá nový seriál. Bude mapovat historii plnou smrti.

Vikingové své tažení pomalu ženou ke konci, ale jejich tvůrce Michael Hirst se vydává zkoumat novou cestu. Pro stanici History Channel, pro kterou vznikl i seriál o severských válečnících, chystá projekt pojmenovaný The Plague Year. Mapovat bude období velkého londýnského moru, epidemie trápící Anglii šedesátých let sedmnáctého století. Představeni nám budou obyvatelé snažící se uniknout a na druhé straně ti, kteří se silou vůle nebo osudu rozhodli zůstat uprostřed tragédie kosící tisíce a tisíce životů.  

Stejně jako v případě Vikingů, půjde i tentokrát o hranou záležitost čili žádný suše faktografický dokumentární seriál. Příběhový oblouk se bude snažit prozkoumat, jak se obyvatelé soužení dýmějovým morem postavili k otázce, zda je možné hledět vpřed, když se všechno okolo rozpadlo na kousky. Eli Lehrer, viceprezident a generální manažer kanálu History Channel řekl, že hrané seriály rezonují publikem, patří ke kořenům stanice a doplňují obsah zaměřený na velké okamžiky historie. V tom hodlají na kanále nadále pokračovat.

Tvrzení je podpořeno také ohlášením dalšího seriálu. Jmenovat se bude The Donner Party. Připojí nás k výpravě, jejíž příběh se neslavně zapsal do kronik americké historie. Skupina několika desítek migrantů se vydala za lepším životem na západ. Místo objevování bohatých končin je však zastihla zima v pohoří Sierra Nevada. Odříznuti od zdrojů potravy a v mrazech bojovali o život a v nouzi poznávali nejlepší i nejhorší lidské vlastnosti. Kvůli rozporuplným výpovědím přeživších je provozování kanibalismu jedním z tajemných témat výpravy, tudíž se divák při odkrývání této epizody dějin má na co těšit. Scénář napsal Ric Burns, který za svou dokumentární činnost získal již tři ceny Emmy a s produkcí mu pomůže neméně zkušená Nancy Buirski (scénář k filmu Loving).

Ve videu níže se můžete dozvědět pár základních faktů o morové epidemii z roku 1665/1666.

Přiložené fotografie jsou pouze ilustrační, pocházejí ze seriálu Vikingové stanice History Channel

Zdroje: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu