Koruna by měla být podle britského ministra kultury Netflixem označována jako fikce

Koruna by měla být podle britského ministra kultury Netflixem označována jako fikce | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 9 obrázků
Helena Bonham Carter zatím zdůrazňuje, že show není dokumentem, nýbrž ryzím dramatem.

Před pár týdny se na Netflixu dočkala premiéry dlouho očekávaná čtvrtá řada oceňovaného historického dramatu Koruna (The Crown). Nová sezóna se těší výborným recenzím mezi kritiky i diváky, v posledních dnech se však stala terčem poměrně výrazné kontroverze. V podstatě ihned po vydání se objevila značná kritika týkající se faktických nepřesností a výrazného domýšlení souvislostí, obzvlášt v příběhové lince prince Charlese a princezny Diany.

Na konci listopadu například veřejně vystoupil bratr princezny Diany Charles Spencer, který prohlásil, že se obává, že budou diváci show vnímat jako obraz skutečnosti a ne jako její smyšlenou podobu. Nově se ukázalo, že stejný názor zastává britský ministr kultury Oliver Dowden, který v nedělním rozhovoru pro deník Daily Mail prohlásil, že by měl Netflix své odběratele upozorňovat na to, že Koruna přesně nezrcadlí realitu.

Koruna 5: Známe představitele prince Charlese
 

[Koruna] je nádherně zpracovanou fikcí, což by však měl Netflix stejně jako u dalších svých seriálů jasně objasnit už na začátku, o nic víc nejde. Bojím se, že by jinak generace diváků, která [popisované] události neprožila, mohla fikci zaměnit s realitou.”

Veskrze podobně se vyjádřila i Helena Bonham Carter, která ve 3. a 4. řadě Koruny ztvárnila sestru Alžběty II. Margaret. Podle oceňované herečky má show morální zodpovědnost za to, aby dala jasně najevo, že vypráví svou verzi příběhu, a ne tu skutečnou, že se nejedná o dramatický dokument, nýbrž o čistokrevné drama.

Zdroj: Daily Mail, Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu