Tvůrce a hvězda Královského gambitu chystají variaci na Lolitu

Tvůrce a hvězda Královského gambitu chystají variaci na Lolitu | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 7 obrázků
Talentovaný filmař se také podívá do vesmíru a posvítí si i na osudy jednoho známého filmového detektiva.

Scénárista a režisér Scott Frank (minisérie Godless, Mezi náhrobními kameny) letos extrémně zabodoval s šachovou minisérií Dámský gambit, která se ihned zařadila k nejlépe hodnoceným seriálům všech dob. Sebevědomá režie, skvělý scénář, bezchybná gradace a nedostižná Anya Taylor-Joy v hlavní roli. Výjimečný majstrštyk, který by si nikdo neměl nechat ujít, přičemž není absolutně důležité, jaký vztah k šachovému světu máte. Bylo vcelku logické, že po takovém kritickém i diváckém úspěchu bude Frank bombardován dotazy ohledně tvůrčí budoucnosti. A nutno podotknout, že nudit se určitě nebude.

Fanoušky netflixovské šachové série patrně nejvíce potěší zpráva o tom, že Frank a Taylor-Joy znovu spojí síly. Mělo by se tak stát v rámci adaptace románu Laughter in the Dark (1932) z pera ruského bohatýra Vladimira Nabokova, který se zabývá podobnou tematikou jako světoznámá Lolita (1955). I v tomto případě se bude vše točit kolem nezdravého a potenciálně tragického vztahu postaršího muže a mladinké dívky. Nabokova motiv očividně zaujal a jak bylo naznačeno výše, zhruba o dvacet let později vyrukoval s Lolitou. Frank by látku rád pojal noirovým způsobem a dočkat bychom se měli nestydatého thrilleru.

Frank ovšem nezanevře ani na televizní tvorbu, poněvadž chystá šestidílnou minisérii, v níž sehraje klíčovou roli Sam Spade, soukromé očko, které ztvárnil v noirové klasice Maltézský sokol legendární Humphrey Bogart. Frank momentálně píše společně s Tomem Fantanou pilotní epizodu a může být klidný, neboť herecká kvalita nebude absentovat ani tenkrát. Hlavní roli si totiž střihne Clive Owen.

V neposlední řadě Frank pracuje na adaptaci sci-fi románu The Sparrow spisovatelky Marii Dorii Russell. V tomto případě stoprocentně neusedne na režijní sesli, protože této úlohy se chopí Johan Renck (Černobyl). Nástřel zní vskutku kosmicky. Příběh se zaměřuje na osudy jezuitského kněze, jenž naváže kontakt s mimozemšťany, vydá se za nimi a po návrat na Zemi popisuje, jak vše proběhlo a že to byl tak trošku průšvih.

Zdroj: The Watch_podcast, ThePlaylist

Foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu