Burn: J.J. Abrams chystá sérii o drakovi z časů studené války

Burn: J.J. Abrams chystá sérii o drakovi z časů studené války | Fandíme seriálům
Walker Books Ltd
Zobrazit dalších 5 obrázků
Poslední kniha Patrcika Nesse se dočká seriálové apdatace, v níž drak vypomáhá na farmě v americkém maloměstě. 

Režisér J.J. Abrams se svou produkční společností Bad Robot ohlásil nový televizní projekt. Seriálová novinka Burn bude adaptací dle stejnojmenného románu od Patricka Nesse, který byl vydán letos v červenci. Fantasy román vypráví příběh americké rodinky, která si během studené válka najme draka, aby pracoval na jejich farmě. Autor předlohy napíše pro sérii adaptovaný scénář a bude na projekt dohlížet i jako výkonný producent.

True Blood: Pravá krev - Upírskou sérii čeká restart
 

Knižní synopse zní: Jednoho chladného nedělního večera počátkem roku 1957 čekala Sarah Dewhurst se svým otcem na parkovišti čerpací stanice Chevron na draka, kterého její otec najal, aby mu pomáhal na farmě. Sarah a její otec, vyděděnci ve svém městečku Frome ve státě Washington, jsou nuceni najmout si draka, k čemuž se musí uchýlit jen ti nejchudší z chudých. Drak Kazimir toho ukrývá víc, než se na první pohled zdá. Sarah si nemůže pomoct, ale něco jí na drakovi přijde velice zvláštní. Zvíře údajně nemá duši, ale zjevně se snaží udržet ji v bezpečí. Protože drak ví něco, co ona ne. Na farmu dorazil s proroctvím. Proroctví, které zahrnuje smrtícího vraha, kult uctívačů draků, dva agenty FBI a nějakým způsobem i samotnou Sarah.

Nessovi knihy se již několikrát dočkaly zfilmování. Příští rok bude konečně zveřejněn snímek Chaos Walking v hlavní roli s Tomem Hollandem a Daisy Ridley, který vychází z Nessovi trilogie, jež vyšla v češtině pod názvem Chaos. Ness si vyzkoušel zadaptovat jednu ze svých knih do filmové doby před čtyřmi lety, a to vydařeným snímkem Volání netvora: Příběh života. Seriálovou adaptaci Burn bude s Bad Robot produkovat Warner Bros. Television. Díky tomu, že má Abrams uzavřenou mohutnou dohodu s Warnery tak se dá očekávat, že Burn vznikne buďto jako původní série HBO nebo HBO MAX.

Zdroj: Deadline

Foto: Walker Books Ltd

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu