Agatha Christie's Sven Hjerson: Výtvor královny detektivek ožije vlastním životem

Agatha Christie's Sven Hjerson: Výtvor královny detektivek ožije vlastním životem | Fandíme seriálům
Johan Paulin / TV4
Agatha Christie je tak populární, že se seriálového zpracování dočká už i detektiv, který vystupuje ve fiktivních knížkách figurujících v jejích románech.

V koprodukci s Německem chystají ve Švédsku nový detektivní seriál inspirovaný Agathou Christie. Projekt se nemá opírat o žádnou více či méně známou novelu slavné autorky detektivních příběhů, jakožto spíše o takové příběhy uvnitř jejích příběhů. Fanoušci Agathy Christie možná znají postavu jménem Ariadne Oliver, která v románech vystupuje jako spisovatelka detektivních románů, kde jako hlavní hrdina vystupuje Sven Hjerson. Právě Sven dostane vlastní, moderně pojatý seriál pro švédskou televizi nazvaný Agatha Christie’s Sven Hjerson.

Plavý kůň: Detektivní minisérie vykresluje příběh Agathy Christie s hororovým nádechem
 

Příběh seriálu se nebude točit výhradně kolem Hjersona. Švédská herečka Hanna Alström (Kingsmen, Skleněný dům) hraje Klaru Sandberg, bývalou televizní producentku, která dostala zelenou na lukrativní detektivní dokumentární sérii. Hlavní hvězdou tohoto pořadu má být právě detektiv Sven Hjerson, který bude v každé epizodě řešit skutečné zločiny. Klara si od pořadu slibuje restart vlastní kariéry i osobního života, problémem je, že nikdy nepotkala někoho, jako je Sven Hjerson.

Svena hraje švédský televizní herec Johan Rheborg. Osmidílná série bude uvedena na největší švédské komerční stanici TV4 někdy na podzim příštího roku a řešit se v ní budou celkem čtyři případy představené ve čtyřech epizodách. Podle zástupkyně stanice TV4 nabídne série záhady, hádanky a pořádné drama. Sice se nebude jednat o komedii, postavy ale budou mít smysl pro humor a svět bude celkově vykreslen tak, že v něm bude zábava trávit čas. Originalita projektu tkví v tom, že se bude odehrávat v současné moderní době a že hlavní hrdina nikdy nebyl přímým předmětem zájmu jakékoliv knihy Agathy Christie. Jedná se tedy o její výtvor, zároveň mají tvůrci v ruce dosud neprozkoumaný charakter, na kterém mohou stavět zajímavé příběhy.

Projekt byl vytvořen producentem Patrikem Andersonem a tvůrcem konceptu Patrikem Gyllströmem ze společnosti Be-Reel Films operující ze Stockholmu a Los Angeles. Tato společnost produkovala třeba výborný horor Midsommar režiséra Ariho Astera. Série je koprodukována německou stanicí ZDF.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu