Legendy z Dogtownu: 12 let po smrti Heatha Ledgera se vrátíme mezi skejťáky

Legendy z Dogtownu: 12 let po smrti Heatha Ledgera se vrátíme mezi skejťáky | Fandíme seriálům
Sony Pictures
Zobrazit dalších 10 obrázků
Příběhem ze skateboarďáckého prostředí bude diváky provázet mladá hrdinka.

Životopisný snímek Legendy z Dogtownu nás v roce 2005 vzal na výlet do kalifornské Venice 70. let minulého století a přiblížil nám počátky skateboardingu a proslavení skejťáckého týmu Zephyr. Jeho členy byli Stacy Peralta, Jay Adams nebo Tony Alva, nerozluční kamarádi se společnou vášní, kteří popadli kus prkna s polyuretanovými kolečky a začali sjíždět stěny prázdných zahradních bazénů, kde předváděli svoje triky. Úspěch a sláva se brzy dostavily, což si vybralo daň na jejich přátelství a nasměrovalo každého z kluků jiným směrem.

Trojici skateboardistů si střihli Emile Hirsch (Jay), Victor Rusak (Tony) a John Robinson (Stacy). Jako o něco starší místní guru Skip Engblom mladým klukům kryl záda Heath Ledger. Ten v té době vystřelil mezi hvězdy a uznávané herecké osobnosti, avšak jen pár let na to vinou pracovního nasazení a nadužívání léků zemřel.

I když třeba nejste fanouškem skateboardingu, tak stejně doporučuji dát Legendám z Dogtownu šanci a možná nebudete litovat. A to i kdybyste o skateboardingu nevěděli nic víc, než co vám ukázaly videohry s Tonym Hawkem. Ten má mimochodem ve filmu čestnou roličku.

Evel Knievel: Vzniká seriál o legendárním skokanovi na motocyklu
 

Ale teď už k chystanému seriálu, který bude vznikat pro streamovací službu IMDb TV. V seriálovém zpracování, jež se bude opět odehrávat na počátku sedmdesátek v jižní Kalifornii, stane v centru dění mladá dívka vyrůstající v pěstounské rodině. Zatím nelze přesně říct, jak velkou roli v příběhu sehrají samotní Z-Boys, neboť hrdinka se má chytnout party skejťáků, která ke klukům ze Zephyru vzhlíží.

Scénář k neznámému počtu epizod, které mají trvat kolem hodiny, píše Kat Candler (Průšvihář, Black Metal). Výkonnou produkci bude zastávat Catherine Hardwicke, režisérka celovečerních Legend z Dogtownu.

Foto: Sony Pictures

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Legendy z Dogtownu

03.06.2005 | USA, Německo
Drama
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu