9 seriálů, které vám pomůžou přečkat do konce ledna

9 seriálů, které vám pomůžou přečkat do konce ledna | Fandíme seriálům
HBO, Netflix
Nová superhrdinka, detektivka od J.K. Rowling, návrat oblíbené sci-fi nebo další speciál oblíbené Euforie budou plnit obrazovky.

Leden je na seriálové novinky tak nabitý, že jsme výhled těch nejzajímavějších seriálů rozdělili na dvě poloviny. Tady si můžete ověřit, zda vám něco neuniklo v první polovině měsíce, teď se podíváme na tu druhou.

Batwoman

Stanice CW v lednu vrací na obrazovky celou řadu svých oblíbených seriálů, jako jsou Riverdale nebo Legacies. Premiéry se dočká také nová verze Walkera Texas Rangera. V našem výběru jsme se rozhodli vypíchnout začátek druhé řady Batwoman. A to z jednoduchého důvodu. Superhrdinská série z provázaného světa Arrowverse si totiž prošla zásadní změnou – kompletně vyměnila hlavní hrdinku. Zatímco dříve stála v čele show Kate Kane, nově ji vystřídá postava Ryan Wilder v podání Javicie Leslie. Rose už nechtěla v natáčení pokračovat a namísto přeobsazení role se tvůrci rozhodli zkusit štěstí s úplně novou hrdinkou. Jak se jim to povedlo, si můžete ověřit už od 19. ledna na HBO Go.

Chci mluvit se svým agentem (Dix pour cent)

Ve čtvrtek se vrací velice příjemná francouzská dramedie, tentokrát už se svojí čtvrtou řadou. Seriál sleduje významnou pařížskou agenturu, která zastupuje přední francouzské hvězdy. Série vás vtáhne do dravého světě šoubyznysu, je plná humoru, vztahů a krásných francouzských lokalit (V době bez cestování celkem porno ;-) ). Jestli vás podobné seriály omrzely v americkém provedení, zkuste Chci mluvit se svým agentem – francouzský naturel je přeci jen jiný a show tak má dost odlišnou energii. Znalci francouzského prostředí si navíc ohromně užijí, že každou chvíli v seriálu hostuje nějaká známá celebrita. První 3 řady jsou na Netflixu k vidění hned, 4. dorazí 19. ledna.

C.B. Strike

C.B. Strike vychází z detektivní románové série Roberta Galbraitha, což je pseudonym J.K. Rowling, autorky Harryho Pottera. Od 21. ledna začne HBO Go nabízet nové epizody. Ty sice označuje jakou druhou sérii, ve skutečnosti však jde o sérii čtvrtou, která adaptuje knihu Smrtící bílá. Česká synopse knižní předlohy říká: „Viděl jsem, jak zabili dítě.“ S těmito slovy jednoho dne navštíví utrápený mladý muž soukromého detektiva Cormorana Strika a prosí ho o vyšetření zločinu, jehož byl údajně svědkem v dětství. Třebaže je mladík zjevně nevyrovnaný, jeho příběh zní věrohodně. Než ho ale detektiv stihne vyslechnout, muž v panice uteče. Strike a jeho společnice Robin se pustí do složitého vyšetřování, které je zavede do zákulisí britského parlamentu i do světa temných rodinných tajemství. Hlavní role si zopakovali Tom Burke a Holliday Grainger.

Perfect Life (Vida perfecta).

Vztahovka Vida perfecta (Dokonalý život) nabídne v odlehčeném duchu příběh Maríe, ženy s pečlivě naplánovaným životem, které se všechno zhroutí jako domeček z karet, když po románku na jednu noc otěhotní a její dlouholetý partner ji opustí. Sestra Esther a nejlepší kamarádka Cristina ji však nenechají ve štychu. Španělskou sérii 21. ledna nabídne HBO Max, takže pokud vás zaujm trailer, můžete doufat, že seriál co nejdřív převezme i české HBO Go.

Losing Alice

Losing Alice je příběhem s faustovským nádechem. Vypráví o osmačtyřicetileté filmové režisérce Alice, která se vedle výchovy dětí potýká s hledáním vlastního významu. Všechno se pro ni změní ve chvíli, kdy při cestě vlakem potká čtyřiadvacetiletou scenáristku Sophii. Alice je mladou dívkou posedlá a nakonec se vzdá své morální integrity, aby dosáhla moci, relevance a úspěchu. V hlavních rolích Ayelet Zurer, Lihi Kornowski, Gal Toren, Yossi Marshek či Iris Bahr. Autorem seriálu je Sigal Avin a Apple TV+ nám sérii přinese 22. ledna.

Ledová archa (Snowpiercer)

V závěru měsíce se na Netflixu vrací postapokalyptická sci-fi ze zamrzlého světa, ve kterém poslední zbytky lidstva přežívají na palubě konstantě uhánějícího vlaku. Druhá řada se zaměří na střet s novým záporákem v podání Seana Beana. Jeho příchod na scénu zahýbá s náladou cestujících Snowpierceru a pohne žlučí našich hrdinů - Laytonovi a Melanie. Ta navíc bude čelit nečekanému setkání s vlastí dcerou, jež své matce do náruče hned tak nepadne. Dá se tedy předpokládat, že vedle probíhajících bojů se bude Melanie snažit obnovit rodinnou soudržnost. Druhou řadu Netflix nabídne od 25. ledna.

Euforie (Euphoria)

Na druhou řadu Euforie si ještě počkáme, protože natáčení zbrzdila pandemie. HBO nám mezitím zpříjemňuje čekání alespoň speciály s ústředními postavami, které se v komorních podmínkách podařilo připravit i během koronavirových opatření. První speciál s Rue (Zendaya) byl odvysílaný začátkem prosince, teď přichází druhý, zaměřený na Jules (Hunter Schafer). Epizoda s Rue pokračovala okamžitě po závěru první řady, takže je možné, že to bude stejné i v případě Jules, která nasedla na vlak a odjela pryč. HBO Go epizodu nabídne v Česku 25. ledna.

Bonding

Na Netflix se vrací druhá řada komediálního seriálu, ve kterém si univerzitní studentka z New Yorku snaží vydělávat jako domina. Společně s nejlepším kamarádem ze střední se dostali do pořádného průšvihu, tím ale jejich eskapády neskončily. Ve druhé řadě jsou na mizině a mají přísný zákaz vstupu do všech sexuálních doupat v New Yorku. Tiff a Peteovi nezbývá nic jiného, než si znovu zkusit u BDSM komunity vybudovat seriózní reputaci. Netflix druhou řadu uvede 27. ledna.

Resident Alien

Populární komediální herec Alan Tudyk dostal novou výzvu. V chystané sci-fi Resident Alien ztvárnil mimozemšťana Harryho, který nouzově přistane na Zemi a snaží se zapadnout mezi obyvatele na americkém maloměstě vydávajíc se za doktora. Harry dorazil s tajnou misí: Má zabít všechny lidi. Jeho původní plán se však začne hroutit v momentě, kdy se pustí do vyšetřování místní vraždy. Harry si uvědomí, že se musí novému životu přizpůsobit. Harry zápasí s morálním dilematem svojí mise a začne si pokládat velké životní otázky typu: Stojí lidské životy za záchranu? A proč lidé překládají pizzu, když ji jedí? Seriál připravuje Chris Sheridan, jeden ze spoluautorů Griffinových. 27. ledna seriál uvede americká stanice SyFy, o oficiálním uvedení v Česku a na Slovensku zatím bohužel nemáme zprávy.

A to je je z našeho výběru pro měsíc leden vše. Dejte nám vědět, na co se těšíte nejvíc, popřípadě který další lednový seriál byste ostatním fanouškům doporučili.

Podklady a foto: Apple, HBO, Netflix, SyFy

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu