Černobyl: Jadernou katastrofu po oceňovaném seriálu prozkoumá i celovečerní dokument

Černobyl: Jadernou katastrofu po oceňovaném seriálu prozkoumá i celovečerní dokument | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 9 obrázků
Nejhorší nehoda v historii jaderné energetiky v posledních letech díky oblíbené minisérii nabrala na popularitě, další projekt byl tedy jen otázkou času.

Havárie jaderné elektrárny v Černobylu v roce 1986 je pro filmaře nejen kvůli svému katastrofálnímu dopadu velice atraktivním tématem, které bylo během posledních dekád zpracováno do mnoha podob. Pravděpdoobně největší zájem veřejnosti na sebe však přitáhla dva roky stará seriálová adaptace stanic HBO a Sky. Pětidílná minisérie si od kritiků i fanoušků odnesla nadšené recenze (na ČSFD se například jedná o nejlépe hodnocený seriál vůbec) a také si suverénně odnášela různé sošky - stačí zmínit 2 Zlaté glóby nebo rovnou 10 televizních cen Emmy.

Černobyl: Co by si diváci měli ze seriálu podle tvůrce odnést
 

Díky seriálu se z už tak populárního tématu stal ještě větší fenomén, nedá se tedy divit, že se látku budou snažit zpracovat i další tvůrci. Ten nejnovější projekt má na svědomí opět britský kanál Sky. V tomto případě se však bude jednat o plnohodnotný celovečerní dokument nesoucí název Chernobyl ‘86. Podle serveru Deadline snímek představí nově objevené archivní materiály a výpovědi svědků, jejichž prostřednictvím se snaží detailně přiblížit samotnou tragédii a také hrdinské snahy předejít další explozi.

Tvorby devadesátiminutového snímku se ujme oceňovaný dokumentarista James Jones (On the President's Orders). Premiéra by na stanici Sky měla proběhnout někdy v příštím roce.

Foto je ilustrační, ze seriálu Chernobyl od Sky a HBO

Zdroj: Deadline 

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu