Nejzajímavější seriály, které si můžete v únoru pustit

Nejzajímavější seriály, které si můžete v únoru pustit | Fandíme seriálům
Netflix, CW, AMC, NBC
Zobrazit dalších 10 obrázků
Komediální život The Rock, pokračování Mlčení jehňátek, noví Superman či návrat Živých mrtvých jsou k únoru k vidění.

Vypadá to, že streamovacím službám a televizním stanicím se pozvolna tenčí zásoby natočeného materiálu, protože drtivá většina zajímavých seriálových premiér přichází v únoru až v jeho druhé půlce. Vybrali jsme pro vás deset tipů na to nejzajímavější, co bude (popřípadě už je) v únoru mezi seriály k vidění.

Clarice

Premiéra: 11. 2.

Kdybychom z desítky vybírali tu nejznámější značku, Clarice by se umístila na předních příčkách. Mlčení jehňátek přeci jen patří mezi ty nejslavnější knižní i filmové thrillery a tenhle seriál se na něj pokouší navázat. Bohužel jde také o jediný nový seriál našeho výběru, který už měl v zámoří premiéru a recenze jsou dost slabé. Vlastně nás tak ani nemusí příliš mrzet, že zatím nebylo oznámeno oficiální uvedení do ČR. Seriál přináší osobní příběh a nové případy agenty FBI Clarice Starling, po tom, co se rok po událostech Jehňátek vrací do služby. V hlavních rolích Rebecca Breeds (The Originals), Michael Cudlitz (Živí mrtví) nebo Kal Penn (Zahulíme uvidíme)

John Oliver: Co týden dal a vzal

Premiéra 15. 2. na HBO

John Oliver je po zimní pauze zpátky a po událostech minulých měsíců to bude jistě výživné. S komediálním nadhledem Oliver přehledně vysvětluje (a zábavně glosuje) složitá témata, která hýbou Spojenými státy i celým světem. Volby v USA, Brexit či globální pandemie, John a jeho scenáristický a rešeršní tým vždy vědí, jak komplexní problematiku jasně vyložit, dát jí patřičnou důležitost, ale zároveň ji jedním vrzem zesměšnit, aby nám ze všech těch potíží neruplo v bedně. Náročná témata prokládají vtipné reportáže o bizarních tématech, jako jsou velkolepé závody v kuličkách, malby s motivy krysí erotiky nebo infantilní maskoti z Japonska. Prostě takové Šťastné pondělí na steroidech. Na dávce steroidů pro celý hřebčín.

Young Rock

Premiéra 17. 2.

Dwayne The Rock Johnson je bavič a podnikatel každým coulem. Vlastně tak nepřekvapí, že jako další kariérní krok si vybral komediální zpracování svého dospívání. Komediální seriál Young Rock (Mladý Rock) pojednává o třech etapách jeho dětství a rané dospělosti – ve věku 10, 15 a 20 let. Krom samotného Dwaynea nás snímek seznámí i s jeho svéráznou rodinou, včetně jeho babičky Lii, wrestlerské promotérky, a jeho otce Rockyho, wrestlerského zápasníka. Sám Rock nás událostmi provede jako vypravěč a za seriálem stojí zkušená Nahnatchka Khan, jež má za sebou povedené seriály Mrcha od vedle a Huangovi v Americe. Tak snad i tentokrát nás čeká příjemná podívaná. Půlhodinové seriály jsou u nás populární a The Rock je hvězda, tak snad Mladého Rocka od stanice NBC někdo co nejdřív zakoupí i do oficiální české distribuce.

Ví o tobě

Premiéra 17. 2. Netflix

Svobodná matka naváže milostný poměr se svým šéfem na psychiatrii a zároveň se spřátelí s jeho záhadnou ženou. Zaplete se tak do zvrácené a nebezpečné hry. Už samotná zápletka seriálu Behind Her Eyes nepůsobí vůbec špatně. A to je tu ještě trailer, který představuje poutavé vizuální zpracování a přesvědčivé herecké výkony ústřední trojky. Zvlášť Eve Hewson (Knick: Doktoři bez hranic) a Simon Brown (The Little Drummer Girl) dokážou zatraceně rychle upoutat pozornost. Celé to má jen šest epizod, které Netflix už tradičně vypustí naráz, takže se snad nemusíme bát nějakého neúměrného rozmělňování celého tajemství. Vrchní scenárista Steve Lightfoot má za sebou práci na Punisherovi a Hannibalovi, takže jsme v dobrých rukou.

Evropské kmeny

Premiéra: 19. 2. Netflix

Postapokalyptické sci-fi jsou dlouhodobě populárním žánrem. Často v nich vídáme, jak předchozí lidské války zpustošily Spojené státy nebo nějakou anonymní oblast. V novince Tribes of Europa se pro změnu vypravíme na starý kontinent, kde po rozpadu společnosti kmeny bojují o moc, ale také o jakousi nadpřirozenou kostku, která ještě zesiluje míru vědeckofantastičnosti, již seriál přináší. Upoutávky jsou celkem na výši, zpracování slibuje zážitek alespoň někde na úrovni seriálu The 100, tedy žádné vyložené béčko. V německé produkci sice nenajdeme žádné mezinárodní hvězdy, pro našince je nicméně sympatické, že se seriál natočil podstatnou část materiálu v Česku a uvidíme v něm Prahu, areál Poldi Kladno, Vrané nad Vltavou i další naše lokality. Synopse říká: Rok 2074: tři sourozenci chtějí změnit osud Evropy po globální katastrofě, která rozdělila Evropu na válčící kmeny, které bojují o nadvládu nad ostatními. Mezi sourozenci vznikne konflikt, když se zmocní záhadné kostky.

For All Mankind

Premiéra 19. 2. - Apple TV+

Apple spustí druhou řadu sci-fi seriálu For All Mankind, který je zasazený do alternativní historie na konec 60. let, kdy probíhaly vesmírné závody mezi Sovětským svazem a USA. V první řadě jsme byli svědky toho, jak Sověti vypálili Američanům rybník tím, že přistáli na lunárním povrchu jako první. To samozřejmě Američané nemohli nechat bez odezvy a vlastní vesmírný program výrazně posílili. Ve druhé řadě se posuneme v čase o deset let dopředu, konkrétně do roku 1983, kdy je citelně znát silné politické a vojenské napětí mezi Spojenými státy a Sovětským svazem. Světem cloumá studená válka a povrch Měsíce se nečekaně stává bojištěm pro obě velmoci. Druhá řada bude mít opět 10 epizod a znovu za ní stojí Ronald D. Moore, tvůrce moderní Battlestar Galactiky. V hlavních rolích Joel Kinnaman, Michael Dorman nebo Sarah Jones.

Tell Me Your Secrets

Premiéra: 19. 2. - Amazon Prime Video

Ze stejných produkčních luhů a hájů, odkud vzešly Sedmilhářky nebo loňský hit Mělas to vědět, přichází i nový mysteriózní krimi thriller s výraznými ženskými hrdinkami. Tell Me Your Secrets pojednává o trojici protagonistů s tajemnou a problematickou minulostí. Emma se setkala se zabijákem a teď začíná nový život v programu na ochranu svědků. Mary je zarmoucená matka, která hledá svou ztracenou dceru. Třetím do party je John, bývalý predátor, jenž zoufale touží po vykoupení. Když Mary zjistí, že by Emma mohla být zodpovědná za zmizení její dcery, najme si Johna, aby ji vypátral. Všichni tři jsou tlačení na hranu, nikdo z nich není v bezpečí a pravda o jejich minulosti a skutečné mutivaci je stále kalnější. Hranice mezi obětmi a pachateli se rozostřuje. V hlavních rolích Lily Rabe, Amy Brenneman a Enrique Murciano.

Superman & Lois

Premiéra 23. 2.

Už 8. 2. měl premiéru jiný seriál ze světa Arrowverse, Black Lightning. Pojďme však raději pozornost zaměřit na chystanou novinku, ve které dostane hlavní roli ten vůbec nejslavnější superhrdina ze všech – Superman. V ústředních dvou rolích se vrací Tyler Hoechlin a Elizabeth Tulloch, kteří se v úlohách představili už v Supergirl a dalších seriálech ze světa Arrowverse. Ve své vlastní show budou Clark a Lois vychovávat své dva syny Jonathana Kenta (Jordan Elsass) a Jordana Kenta (Alexander Garfin). Seriál se odehrává v Supermanově rodném městě Smallville a bude sledovat Clarka a Lois, zatímco čelí novým výzvám coby pracující rodiče v současné společnosti. Za seriálem stojí Todd Helbing (Flash) a Greg Berlanti (celý Arrowverse). DC komiksové seriály u nás obvykle nabízí Netflix či HBO, předpokládáme, že dříve či později budou mít v nabídce i Supermana & Lois.

Ginny a Georgia

Premiéra: 24. 2. - Netflix

Tenhle seriál sám sebe prohlašuje za „Gilmorova děvčata s většími ňadry“. V centru pozornosi jsou nesebejistá teenagerka Ginny (Antonia Gentry) a její matka Ginny (Brianne Howey), která dceru neustále někam stěhuje a zjevně si nese jakési trauma z minulosti. Komediální série nabídne deset epizod a stojí za ním nezkušená Sarah Lampert, tak uvidíme, jak se svým debutem předvede. Oficiální synopse říká: Dospívající dívka Ginny a její matka Georgia se po letech na útěku touží usadit. Ale tajemství Georgiiny minulosti je s jejich přáním v rozporu.

Živí mrtví

Premiéra: 28. 2.

The Walking Dead se vrátí, aby po pandemické pauze dokončili svoji prodlouženou 10. sérii. V nových šesti epizodách se dozvíme, co s ústředními hrdiny bylo po tom, co se vypořádali s Šeptači. Vracejí se staří známí jako Daryl (Norman Reedus) nebo Carol (Melissa McBride), zvýšená pozornost však bude zaměřená na Negana (Jeffrey Dean Morgan) a to z jednoho prostého důvodu: Po čase se vrátila Maggie (Lauren Cohan), které zabil manžela Glenna. A Maggie pořád touží po plnohodnotné pomstě. Měli bychom se také dozvědět něco víc z Neganovy minulosti. Vedle toho ukázka potvrzuje, že se hrdinové začnou potkávat s Commonwealthem, což je další klíčové lidské společenství známé z komiksové předlohy. Přibude také nová postava, Mays, kterého hraje Robert Patrick, představitel ikonického Terminátora T-1000. Ačkoliv je oficiální premiéra 17. epizody stanovena na 28. 2., na některých službách bude uvedena u od 25. 2. U nás epizody přebírají (se zpožděním) Netflix i HBO GO.

Foto a podklady: Netflix, HBO, Amazon Prime, Apple, Clarice

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu