Na mušce: Zabijácký seriál končí, ale zvažují se spin-offy

Na mušce: Zabijácký seriál končí, ale zvažují se spin-offy | Fandíme seriálům
BBC
Zobrazit dalších 7 obrázků
Hra kočky s myší mezi Sandrou Oh a Jodie Commer spěje k závěru, ale tvůrci mají zálusk na nový příběh ze stejného světa.

Seriál Na mušce (Killing Eve) od britské BBC vtrhl v roce 2018 na scénu jako uragán. Talentovaná scenáristka Phoebe Waller-Bridge (Potvora, Není čas zemřít) prokázala, že krom osobních sond svede i špionáž, thriller, černý humor a psychologické drama. Dostali jsme nádherně břitký seriál z prostředí britských tajných služeb, kde se vyšetřovatelka Eve Polastri snaží dopadnout nebezpečnou vražedkyni Villanelle. Fanoušky si seriál získal především díky ústředním postavám a jejich představitelkám, kdy Jodie Commer ztvárnila nebezpečnou zabijačku jako velké dítě s manýry rockové hvězdy a vyšetřovatelka v podání Sandry Oh je věčně jen krůček od zhroucení vlastního osobního života a svými neustálými přešlapy je ohromně lidská. Do nových výšin seriál povyšuje skutečnost, že obě ženy, které stojí na opačných stranách barikády a jedna pro druhou jsou vlastně nebezpečné, jsou sebou navzájem posedlé a tak trochu v sobě nacházejí smysl života, ačkoliv se neustále pokoušejí převézt, dopadnout nebo rovnou zabít.

Následující série sice už osobně nepsala Waller-Bridge, přesto se jim podařilo do velké míry udržet nasazenou laťku. Zatím poslední, třetí série přišla loni na jaře a čtvrtá řada by dorazila letos, nebýt pandemie koronaviru. Aktuálně se počítá s tím, že 4. série se začne točit letos v létě, aby mohla být uvedena v příštím roce. Zároveň bude 4. řada také poslední, což je asi dobrá zpráva, protože kočku hry s myší už by nejspíš nešlo příliš dlouho protahovat, aniž by začala působit jako přitažená za vlasy. Každá řada zatím měla jinou showrunnerku, tentokrát se kormidla chopí Laura Neal, jež napsala několik epizod pro třetí řadu a předtím psala například pro netflixovskou Sexuální výchovu.

Pozitivní zprávou pro fanoušky by mohlo být, že ačkoliv je závěr seriálu v dohledu, v zákulisí už jsou zvažované různé spin-offy. Zatím není psáno, že nějaký spin-off skutečně vznikne a ani nevíme, o čem by případě mohl nový seriál pojednávat. Teoreticky by v centru dění mohl být další zabiják z okolí Villanelle, zločinecká organizace The Twelve, další agenti MI6 pod vedením Carolyn Martens (Fiona Shaw) nebo reportéři ivestigativního magazínu Bitter Pill, které nám představila třetí řada.

Foto: BBC

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu