Po Harrym Potterovi i Hra o trůny připraví divadelní hru

Po Harrym Potterovi i Hra o trůny připraví divadelní hru | Fandíme seriálům
HBO
George R.R. Martin nás novou formou seznámí s klíčovou událostí v životě Neda Starka, Roberta Baratheona a Západozemí.

Nemáte po ohlášení řady nových seriálů ze světa Hry o trůny stále ještě dost draků a politiky? Tak se hoďte do gala, chystá se divadelní hra. Ne nějaké ochotnické představení fanoušků, ale oficiální produkce, na které se podílí George R.R. Martin, autor knížek. Na hře spolupracují na základě Martinova námětu dramatik Duncan MacMillan (oceňovaná hra 1984) a režisér Dominic Cooke. Počítá se s tím, že hra bude mít premiéru v roce 2023. První uvedení přijde na Broadwayi v New Yorku, ve West Endu v Londýně a v Austrálii. Následně se má hra šířit dál.

HBO v tuto chvíli není formálně zapojené, ale má opci pro případný pozdější vstup do projektu. Teoreticky bychom se tak jednou mohli dočkat záznamu, podobně jako třeba Disney+ nabízí veleúspěšný muzikál Hamilton. Po Harrym Potterovi a prokletém dítěti je Hra o trůny další velká značka, jež se dočká divadelního zpracování. Potter byl před dvěma lety podle The Hollywood Reporteru komerčně nejúspěšnější divadelní hrou (mimo muzikály), takže v chystaném projektu tkví pro všechny zúčastněné velká byznysová příležitost.

Na fanoušky čeká především příležitost pro rozkrytí další zajímavé části historie Západozemí. Hra důkladně představí události turnaje v Harrenově. Ten je v knihách i seriálu vzpomínán, ale na detailní převyprávění stále čeká. Jde o klíčovou událost, kde vlastně byly položeny základy Robertovy rebelie – tedy povstání Roberta Baratheona proti vládnoucím Targaryenům. Martin událost vykresluje jako největší turnaj v historii, kde se sešly všechny přední politické figury Západozemí. Princ Rhaegar během oslav veřejně vyznal lásku Robertovi zaslíbené Lynně Stark, a pak už se sled událostí dal do pohybu.

Turnaje je krom Rhaegara a Roberta zúčastnili také mladý Ned Stark, jeho sestra Lyanna, mladý Jamie Lannister, mladý princ Oberyn Martell či rytíř Barristan Selmy. A naživu v té době byla také celá řada dalších známých postav, takže pokud bude Martin chtít může nás seznámit s mladou podobou opravdu velkého počtu oblíbených figur. Možná si říkáte, jestli není lepší některé věci nechat v náznacích a zda je nutné všechny známé události dopodrobna rozkreslit. Potom by vás možná mohly potěšit víc než hra chystané nové seriály ze světa Západozemí, které vesměs nahlížejí do vzdálenější minulosti, takže se potkáme s postavami vyloženě historickými, které už v době seriálu nebyly naživu. Martin se čerstvě upsal HBO na dalších pět let a chystá se alespoň šest různých Game of Thrones projektů.

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu