Živí mrtví: Zrušení seriálu přišlo nečekaně, ani tvůrci o něm předem nevěděli

Živí mrtví: Zrušení seriálu přišlo nečekaně, ani tvůrci o něm předem nevěděli | Fandíme seriálům
AMC
Zobrazit další 1 obrázek
Představitel Negana Jeffrey Dean Morgan se rozpovídal o tom, jak tvůrce a herce zaskočil konec seriálu a jak pokračuje natáčení poslední řady.

Překvapilo vás, když bylo loni v září oznámeno, že 11. řada bude pro seriál Živí mrtví poslední? Nejen vás. Představitel Negana Jeffrey Dean Morgan v rozhovoru pro Collider prozradil, že nešlo o plánované rozhodnutí tvůrců, ale o nařízení shora, které tvůrce i herce překvapilo. Ani šéf značky Scott Gimple ani aktuální showrunnerka Živých mrtvých Angela Kang o rozhodnutí stanice dopředu nevěděli. Překvapení bylo naráz hned několik. Desátá řada byla prodloužena o 6 epizod, jedenáctá o 8 epizod (bude jich mít 24 namísto tradičních 16), ale zároveň bude také poslední.

Stanice AMC tak vlastně rozhodla o zrušení seriálu a důvody si můžeme pouze domýšlet. Jako nepravděpodobnější odůvodnění můžeme vidět klesající sledovanost a vzrůstající cenu (čím více let seriál točíte, tím víc rostou platy zúčastněných tvůrců a herců). Souběžně byl oznámený nový seriál s Darrylem a Carol, což značí, že AMC chce i nadále pokračovat, jen prostě hledá způsob, jak při zachování toho nejdůležitějšího osekat náklady na minimum a dát značce nový impuls. Ještě před několika lety výkonný producent David Alpert hovořil o tom, že je seriál rozplánovaný minimálně do 12. série a najednou je konec. I Morgan zmiňuje, že tvůrci najednou museli změnit původní plány, aby dokázali během 11 řad seriál uspokojivě uzavřít.

Dále se Jeffrey rozpovídal o tom, že jakkoliv konec působí neuvěřitelně, zatím je v nedohlednu. V tuhle chvíli se dokončuje třetí epizoda závěrečné řady a počítá se s tím, že herci budou zapřažení ještě rok. Dle posledních informací 11. řada začne s vysíláním v létě 2021. Poslední sbohem potom populární zombie série řekne někdy v následujícím roce. I když, jak už bylo řečeno, značka bude pokračovat. A to jak skrze další seriály, tak také skrze další filmy.

Jeffrey také prozradil, že závěrečná řada zřejmě bude mít rozmáchlejší měřítko, než ty dosavadní. První dvě epizody se točily skoro měsíc, zatímco v dřívějších letech by se zvládly zhruba za poloviční čas. Seriál tak najednou působí větší. Zároveň je cítit, že si všichni uvědomují, že tohle je naposledy a dávají si záležet. Herec prozatím četl scénáře čtyř epizod, které vůbec nepůsobí dojmem, že by měl seriál končit. Naopak, objevují se nové dějové linky, které vyprávění otevírají do šíře. (Snad se fanoušci nemusejí začít obávat, že tvůrci budou posléze muset věci uspěchat…)

Obsazení série pro závěrečnou řadu rozšířil Michael James Shaw (Všemocný), jenž si zahraje Mercera. V komiksech je to bývalý mariňák, který se stal vůdcem armády Commonwealthu, velkého provázaného společenství komunit, se kterým hrdinové přijdou do většího kontaktu během 11. série.

Zdroje: Deadline, Twitter, Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu