Streamovací služby překonaly hranici jedné miliardy předplatitelů

Streamovací služby překonaly hranici jedné miliardy předplatitelů | Fandíme seriálům
Disney+, Netflix
Zobrazit další 4 obrázky
Miliarda lidí po celém světě propadla streamovacím službám, kolik předplatitelů hlásí největší konkurent Netflixu?

Již vloni koronavirová pandemie dopomohla razantnímu navyšování počtu předplatitelů napříč streamovacím spektrem a tento trend nadále pokračuje i v letošním roce. Dle dat organizace MPAA (Motion Picture Association of America), jejímž cílem je ochraňovat zájmy filmových studií, streamovací služby poprvé v historii překonaly v globálním souhrnu milník jedné miliardy předplatitelů. Popularita streamovacích služeb jde ruku v ruce s přetrvávajícím uzavřením či jen pozvolným otevíráním kin po celém světě, s výjimkou Číny, kde se kina začala houfně otevírat již na podzim.

Kdy Disney překoná Netflix a stane se králem streamovacích služeb?
 

Dle MPAA zaznamenal kino průmysl za rok 2020 pád o 73 % oproti rekordnímu roku 2019. Letošní rok zatím nenasvědčuje tomu, že by se vyjma Číny podařilo dalším stěžejním trhům plně zotavit. Optimistickou optikou to tedy vypadá, že by se globální tržby z kin mohly vrátit do podoby před pandemií nejdříve v příštím roce. Tento fakt bude nadále hrát do karet streamovacím gigantům jako Netflix a Disney, kteří tak snadněji budou rozšiřovat zástupy předplatitelů po celém světě.

Na začátku letošního roku jsme vás informovali, že král streamovacích služeb překonal hranici dvou set milionů předplatitelů po celém světě. Netflixu se sice daří nadále navyšovat počty předplatitelů, ale čím dál větší vrásky na čele mu musí dělat kolosální nástup Disneyho. Myšákova platforma Disney+ odstartovala v listopadu 2019 a díky filmům a seriálům ze světa Star Wars, Marvelu či Pixaru se podařilo Disneymu po šestnácti měsících od spuštění přilákat více než sto milionů předplatitelů. Přitom v lednu hlavouni od Disneyho hlásili, že má Disney+ 94 milionů předplatitelů, o dva měsíce později to již bylo impozantních sto milionů.

Zástupci Disneyho nezmínili konkrétní důvody, které stojí za bleskurychlým překonáním hranice sta milionů předplatitelů, ale očividně tomu v prvním čtvrtletí letošního roku pomohl první seriál ze světa MCU WandaVision a velkorozpočtový animák Raya a drak. Díky dalším titulům ze světa MCU jako The Falcon and the Winter Soldier, Loki a Black Widow, které se budou v následujících čtyřech měsících objevovat na Disney+, se dá předpokládat, že hranice 150 milionů předplatitelů může být pokořena již letos na podzim. U Disneyho si dali původně za cíl dosáhnout hranice 60 až 90 milionů předplatitelů do roku 2024. Díky překonání původního plánu a všech predikcí ohlásili u Disnehyo ambicióznější cíl, kterým je dosáhnout do roku 2024 na 300 až 350 předplatitelů po celém světě. Hodnota 300 milionů předplatitelů není myšlena jen pro Disney+, ale souhrnně pro všechny Disneyho streamovací platformy jako Disney Plus, Hulu, ESPN Plus, Star Plus a HotStar.

Bohužel, pro tuzemské a slovenské zájemce o Disney+ zatím nejsou žádné nové infomace o termínu spuštění v našich končinách. Stále tak musíme spoléhat na dřívější vyjádření Disneyho, které uvádí, že se střední a východní Evropa dočká ve druhé polovině letošního roku. 

Zdroj: The Wrap, The Verge

Foto: Netflix, Disney

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu