The Crowded Room: Tom Holland si zahraje muže s 24 osobnostmi

The Crowded Room: Tom Holland si zahraje muže s 24 osobnostmi | Fandíme seriálům
Apple TV+
Představitel Spider-Mana půjde ve šlépějích Jamese McAvoye a ztvární muže s mnohočetnou poruchou osobnosti.

Tom Holland aktuálně dokončuje Spider-Mana: No Way Home. K vidění byl naposledy v dramatu Cherry, kde ztvárnil boj mladého vojáka s posttraumatickou stresovou poruchou a drogami. Teď jej čeká další herecky vděčný part, zahraje si muže s poruchou osobnosti, který se projevoval jako 24 různých personalit.

Roli Holland ztvární v chystané antologii The Crowded Room (Přeplněná místnost), jež chce nabízet příběhy skutečných lidí, kteří se potýkají s duševními poruchami a daří se jim s nimi vést úspěšných život. První řada bude mít deset epizod a bude zpracovaná jako thriller. Inspirací bude kniha Daniela Keyese (autor Růží pro Algernon) The Minds of Billy Milligan. Ta zpracovává skutečný příběh Billyho Milligana (Holland), prvního člověka, který byl zproštěný obvinění ze zločinu, kvůli diagnostikované disociativní poruše identity (jak se přesně tato mentální porucha nazývá). Milligan měl celkem 24 různých osobností.

Vyobrazení lidí s mentální poruchou je vždy ošemetné. Na jednu stranu je to herecky extrémně vděčné (vzpomeňte na Rozpolceného s Jamese McAvoyem nebo na seriál Tara a její svět s Toni Collette). Na druhou stranu filmové zpracování podobných příběhů často sklouzává k hraničním případům nebo vyloženě do říše fantazie, což může společensky upevňovat předsudky vůči lidem s mentálními poruchami. V tomhle konkrétním případě pozvednutí obočí vyvolává oficiální označení projektu jakožto „thrilleru“.

Jako producet a scenárista na projektu pracuj Akiva Goldsman, který ve filmografii Já, robota, Šifru mistra Leonarda, Těžkou váhu nebo Čistou duši. Za tu byl oceněný Oscarem. Ve snímku Russell Crowe ztvárnil geniálního matematika a ekonoma stiženého schizofrenií. Americká společnost Národní Aliance pro Mentální Poruchy (NAMI) ke snímku uvedla, že někdy sice až příliš obrušuje hrany, avšak v jádru schizofrenii vykresluje autenticky. Snad tedy Goldsman stejnou péči dopřeje i disociativní poruše identity.

Projekt vzniká pro Apple TV+.

Foto je ilustrační, Tom Holland ve filmu Cherry (Apple TV+)

Zdroje: Slashfilm, NAMI

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu