Zločin století: HBO vhodí diváky doprostřed opioidové krize

Zločin století: HBO vhodí diváky doprostřed opioidové krize | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit další 1 obrázek
Výroba a distribuce opiátů. Rostoucí počet závislých lidí. Rostoucí počet úmrtí. O tom a o mnohém dalším už brzy v nové dokumentární minisérii.

Zanedlouho se na stanici HBO odehraje Zločin století (The Crime of the Century). Taký je název dvoudílného dokumentu mapujícího nechvalně známou opioidovou krizi. Zničující fenomén, kterému v zámoří čelí už po desetiletí, neztrácí na intenzitě a americké ministerstvo zdravotnictví uvádí, že zhruba 70% úmrtí z předávkování mají na svědomí opiáty. Jedná se o desetitisíce životů a desetitisíce důvodů, proč se na problém zaměřil oscarový filmař Alex Gibney (Taxi na temnou stranu) ve spolupráci se zpravodajským dómem The Washington Post.

Zločin století prozkoumá „původ, rozsah a dopad jedné z nejničivějších tragédií veřejného zdraví naší doby. S půl miliónem obětí jen v tomto století bude odhaleno, že americká opiátová krize není problém, který vzešel z ničeho.“ Dokument bude vinit farmaceutické společnosti, politiky a vládní nařízení z nadprodukce, bezohledné distribuce a zneužívání syntetických opiátů.

Níže si můžete pustit trailer. Nešetří záběry jak vystřihnutými z filmů o drogových kartelech, nařčeními z uplácení a poukazováním na podezřelé aktivity za oponou legislativy. Stanice uvede první epizodu 10. května a druhou část o den později. Na českém webu HBO je aktuálně uvedeno, že bude seriál vysílán „už brzy“.

Zdroje: HBO I, II, HHS

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu