Příběh služebnice: Osud hrdinky se může uzavřít až v příštím seriálu

Příběh služebnice: Osud hrdinky se může uzavřít až v příštím seriálu | Fandíme seriálům
Hulu
Konec příběhu je daný, ale cesta k němu tvůrcům roste pod rukama.

Vrchní scenárista Bruce Miller se pro The Hollywood Reporter rozpovídal o další budoucnosti Příběhu služebnice, jenž momentálně započal svou 4. řadu (v Česku k vidění na HBO). Seriál byl prozatím obnovený pro 5. řadu, nicméně Miller tvrdí, že o konečném počtu sérií zatím jasno nemá. Dlouho si myslel, že ano, ale během pandemie názor přehodnotil. Dlouho byl přesvědčený, že má vymyšlený začátek, prostředek a konec. Konec zatím stále platí, ale na cestě k němu Miller dle svých slov nachází zajímavější zastávky, než si původně dovedl představit.

Představitelka hlavní role a jeho produkční partnerka Elisabeth Moss na něj udělala dojem během pandemie, když vedle náročného ztvárnění životem smýkané June ještě navíc vstoupila za kameru a sama zrežírovala tři epizody. To Bruce motivovalo k tomu, že chce seriál psát tak dlouho, dokud Elisabeth bude chtít roli hrát.

Někteří diváci se budou možná škrábat na čele a pochybovat o tom, zda je to dobrý nápad. Dle některých se už tak Příběh služebnice dost točil v kruzích, kdy se řada motivů opakovala a události se posouvaly kupředu, jen aby se záhy vrátily do výchozího bodu. Miller je ale přesvědčený, že je o čem vyprávět. Při přípravě studuje různé podoby traumatu a z toho mu vyplývá, že existuje celá řada směrů, které lze zkoumat. Kromě ústředních postav z Giliadu se může seriál zaměřit na širší paletu charakterů. Zajímavé příběhy jde podle Bruce vyprávět o Marthách, manželkách velitelů nebo o dětech, které si Giliadem prošly.

Pak je tu ještě skutečnost, že se počítá také se vznikem seriálu The Testaments, což je další román Margaret Atwood ze stejného světa, jenž se odehrává 15 let po událostech Příběhu služebnice (podrobnosti o The Testaments). Miller doufá, že by se June mohla stát součástí navazujícího seriálu. Tím pádem by se potom podle něj její příběh v aktuálním seriálu neuzavřel, ale museli bychom si na to počkat až do The Testaments. Aktuálně se však další budoucnost neplánuje až příliš důkladně, protože se tvůrci především snaží prokousat skrze pandemii a nechtějí dělat žádná velká rozhodnutí.

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu