Anna Boleynová: Provokativní životopis ukázal 1. upoutávku

Anna Boleynová: Provokativní životopis ukázal 1. upoutávku | Fandíme seriálům
Channel 5
Zobrazit další 1 obrázek
V netradičně pojaté historické minisérii ztvárnila manželku krále Jindřicha VIII Jodie Turner-Smith.

Nové zpracování příběhu Anny Boleynové, manželky anglického krále Jindřicha VIII., budí od začátku pozornost. A to z prostého důvodu. Do hlavní role byla obsazena Jodie Turner-Smith, herečka tmavé pleti. Po zveřejnění traileru je patrné, že do záměru filmařů to může sedět. Minisérie působí hodně moderně a zjevně chce na první dobrou chytit za pačesy diváckou pozornost.

Série slibuje nabídnout feministický pohled na historii, protože vypráví příběh posledních měsíců Annina života z její perspektivy. Třídílná minisérie nevyužívá konvenční jazyk historických dramat a na proces a popravu Boleynové nahlíží jako na psychologický thriller. Trailer slibuje, že sice známe historii, ale zatím neznáme Annin příběh. Připomeňme, že Anna byla druhou manželkou krále Jindřicha VIII (Mark Stanley), jenž se cítil zrazený, když žena potratila a nedala mu mužského dědice. Série nás seznámí s konflikty s Jindřichem i její rivalkou Janou Seymourovou (Lola Petticrew), jež Annu nakonec nahradila, jako třetí Jindřichova žena, když byla sťata.

Paapa Essiedu hraje Annina bratra. Minisérii napsala Eve Hedderwick Turner a zrežírovala Lynsey Miller. Producentem je historik Dan Jones. V Británii uvede sérii ještě teď v květnu Channel 5 a pak má být distribuována mezinárodně, ale podrobnosti další distribuce neznáme.

Podklady a foto: Channel 5

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Kunda | 15.05.2021 11:32
Černochům nevadí že hrajou bílou špínu??? A xenofobie tohle není? Přebarvování historie takync ne???? Nemá se tahle kunda pak divit když ji názvu negřicí černo hubou kundou. Když nemám problém hrát Anu Boleynovou. Humus.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu