Iron Mike: Už druhý projekt o boxerovi Tysonovi našel představitele

Iron Mike: Už druhý projekt o boxerovi Tysonovi našel představitele | Fandíme seriálům
Well Go USA
Kontroverzní boxerská figura přitahuje pozornost filmařů.

Výrazné osobnosti vždy budou v hledáčku filmařů. Může tak dokonce dojít k situaci, kdy o jednom člověku vznikají současně dva konkurenční projekty. Nedávno vyšlo najevo, že vznikají dva konkurenční seriály o vražedkyni Candy Montgomery, teď máme na talíři dva projekty o boxerovi Miku Tysonovi. V březnu jsme psali o sérii s Jamiem Foxxem v hlavní roli, teď je tu konkurenční projekt od společnosti Hulu.

Novinka se jmenuje Iron Mike (Železný Mike) a do hlavní role byl obsazený Trevante Rhodes. Ten je divákům známý především z oscarového filmu Moonlight, vystupoval ale třeba také v Birdboxu nebo v Predátorovi: Evoluce. Se začátkem natáčení se počítá na letošní rok a celá série má mít osm epizod. Novinku z pozice producentů chystá tvůrčí tým, jenž stál za životopisným filmem filmem Já, Tonya – tedy Craig Gillespie, Steven Rogers a Margot Robbie. Showrunnerkou bude Karin Gist, Scenáristka seriálů jako Chirurgové nebo Mixed-ish. Mike Tyson proti projektu veřejně vystoupil, označil jej za necitlivý a za kulturní apropriaci, nicméně při cynickém pohledu na věc se spíš zdá, že se Tyson obává, že by nový projekt mohl ohrozit ten s Foxxem, do kterého je bývalý boxer osobně angažovaný.

Tyson je známou kontroverzní osobností. Prosadil se jako boxer, který se sportu profesionálně věnoval v letech 1985-2005. Je považován za jednoho z nejlepších zápasníků v těžké váze. Svůj první titul získal jako nejmladší zápasník vůbec, už ve 20 letech. Byl prvním zápasníkem v těžké váze, kterému se podařilo získat souběžně tituly WBA, WBC a IBF. V letech 1987-1990 byl neporaženým šampionem a svých prvních 19 zápasů vyhrál KO, 12 z nich dokonce už v prvním kole. Krom zjevného talentu byl ale Tyson známý také pro postupně víc a víc kolísající výkony, pro kontroverzní vystupování a potíže se zákonem. V roce 1992 byl odsouzený za znásilnění, za něž si odseděl tři roky ve vězení. V roce 1997 pak došlo k nechvalně proslulému duelu, v němž svému soupeři Evanderu Holyfieldovi ukousl kus ucha.

Titulní foto je ilustrační - Mike Tyson ve filmu Ip Man 3

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu