ČT: Koncert pro Moravu byl výjimečný, lidé darovali rekordní obnos

ČT: Koncert pro Moravu byl výjimečný, lidé darovali rekordní obnos | Fandíme seriálům
ČT
Zobrazit dalších 6 obrázků
Benefiční Koncert pro Moravu pokořil rekord, vynesl takřka dvanáct milionů korun.

Středeční benefiční koncert České televize, ze dne 30. 6, vynesl pro jihomoravské obce postižené tornádem rekordní finanční obnos. Lidé v rámci akce Koncert pro Moravu přenášeného živě z venkovních prostor na pražské Kampě poslali přes 145 tisíc DMS zpráv, které čítaly na 11,75 milionu korun. Koncert probíhal přes jednu hodinu a na akci bez nároku na honorář vystoupili hudebníci a umělci jako například Dan Bárta, Richard Krajčo, Čechomor, Eva Burešová, Vojtěch Dyk nebo Buty s kapelou Mňága a Žďorp.

Peče celá země: ČT dotočila 2. řadu oblíbené kulinářské show. Kdy se ji dočkáme?
 

Generální ředitel ČT Petr Dvořák prohlašuje, že benefiční akce se začala připravovat okamžitě po děsivých zprávách o událostech na Jižní Moravě, které informovaly o ničivých následcích tornáda, které se prohnalo vesnicemi na Hodonínsku ve čtvrtek 24.6. Petr Dvořák v souvislosti s rekordní beneficí uvedl: „Během pandemie jsme se naučili, že rychlá pomoc je nejefektivnější. Chtěli jsme dát lidem na Moravě vědět, že na ně myslíme. Chtěli jsme poděkovat všem, kteří jsou pracovně nebo jako dobrovolníci na místě. A v neposlední řadě jsme chtěli podpořit tu velkou vlnu solidarity, kterou společnost ukázala. Výsledkem je bezmála dvanáct milionu korun a historicky nejvyšší výtěžek z dárcovských zpráv z jakékoliv benefice, kterou kdy Česká televize pořádala.

Koncertem provedla dvojice moderátorů Světlana Witowská a Daniel Stach. Vyjma hudebních vystoupení zprostředkovala ČT divákům pomocí živých vstupů i záběrů z dronu aktuální situaci na jihu Moravy. Pomoc pro postižené oblasti nadále probíhá. Obce postižené tornádem můžete podpořit i vy, a to zasláním zprávy ve tvaru DMS PROMORAVU 30, DMS PROMORAVU 60 anebo DMS PROMORAVU 90 na telefonní číslo 87 777 (cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč). Přispět můžete i na sbírkový účet 4211325188 / 6800, k daru nezapomeňte uvést variabilní symbol 2002. Aktuality a další možnosti podpory naleznete na webu pomoctornado.charita.cz.

Foto a podklady: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu