Too Hot To Handle: Skvěle rozjetá 2. řada zvadla jak milostná touha jejích účastníků

Too Hot To Handle: Skvěle rozjetá 2. řada zvadla jak milostná touha jejích účastníků | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit další 1 obrázek
Koncept show, v níž extrémně náruživí lidé mají zakázaný sex, je zábavný, ale stále se potýká se zásadními problémy.

Druhá řada reality show Too Hot To Handle už nahrála na Netflix všechny epizody a víme, jak to celé napodruhé dopadlo. A opět převládají rozporuplné dojmy, jako v případě první řady. Letos Netflix zveřejnil sérii ve dvou částech a zjevně věděl, co dělá. První čtyři epizody byly čistokrevnou zábavou, kdy si škodolibý divák může s chutí užívat, jak štáb zakáže desítce sexuchtivých mladých lidí jakýkoliv erotický kontakt a ještě při tom vtipně komentuje všechna jejich selhání. Podařilo se tak spolehlivě vytvořit pozitivní reakce a slabší druhá polovina sezony zbytečně nekazila pozitivní recenze a divácká doporučení přátelům.

I ve zbývajících šesti epizodách, jež byly zveřejněny s týdenním odstupem, se stále objevovala celá řada momentů díky kterým je show zábavná. Zároveň ale přibylo ohromné množství vaty. Veškeré workshopy pro sebezdokonalení soutěžících jsou směšné. Častou bohužel ne v legračním slova smyslu. Když „dospělí“ muži promlouvají ke svým pohlavním údům, je to aspoň správný bizár. Když se nás ale mladí volnomyšlenkáři snaží srdceryvně přesvědčit o tom, že povrchní vztahy preferují proto, že je v minulosti někdo ranil, tak to nemůže fungovat, když si do té chvíle vyprávění nedalo práci s tím, aby je vykreslilo jako plastické figury a známe je jen jako hormony poháněné stroje na sex.

Rádoby romantické dějové linky šustí papírem a snaha o emoce je křečovitá. Téhle partě nespoutaných mladých lidí prostě nevěříte, že se někdo z nich během dvoutýdenního mejdanu bláznivě zamiloval a totálně přehodnotil svůj dosavadní život. Tyhle pasáže Too Hot To Handle jsou naprosto neuvěřitelné, nudné a ubírají pořadu na zábavnosti a tahu na branku.

S tím taky souvisí celkový problém, kdy show prostě nemá uspokojivý konec. V první řadě si výhru rozdělili všichni, protože se „všichni poučili“. To nefungovalo. Tentokrát vyhrál jeden člověk, ale o moc lepší výsledek to nebyl. Vítězem je ten kdo se „nejvíc poučil“ a show zatím stále neví, jak s tímhle elementem pracovat tak, aby se nevytrácela s postupujícími epizodami rozpustilá zábavnost a v závěru Too Hot to Handle nepůsobilo jako výchovné kázání. Navíc je naprosto k ničemu mít jakéhokoliv vítěze, když série prakticky nepracuje s elementem nějakých favoritů či naopak snaživých outsiderů. Jednotlivé soutěžící lze hodnotit prakticky výhradně podle toho, jestli jsou zábavní, jestli jsou atraktivní a zda vás svým chováním iritují.

Postupně to také vypadá, jako by střihači chtěli diváky získat na stranu soutěžících a zapojit je do jejich prožívání, protože najednou ubývají sarkastické poznámky tam, kde by byly potřeba jak sůl. Když totiž stejný soutěžící jeden den zhřeší a druhý den bez uzardění kritizuje někoho jiného za třeba i menší porušení pravidel, tak to prostě vypadá divně, když z něj najednou moderátorka neudělá ostrou poznámkou naprostého osla.

Too Hot To Handle má pořád skvělý úvodní koncept, místy naprosto špičkové zpracování, kdy se namistrovaným playboyům a dutým barbínám trochu srazí hřebínek. Dokud se ale show bude tvářit, že se někoho snaží opravdu něco naučit, nebo se jí to snad dokonce daří, tak to nikdy nebude úplně to pravé ořechové. A trochu se bojím že tvůrci od téhle svojí hry na „něco lepšího“ hned tak neuhnou.

Foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu