Too Hot to Handle: Zábava na úkor nadrženců se vrátila na Netflix

Too Hot to Handle: Zábava na úkor nadrženců se vrátila na Netflix | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 15 obrázků
Druhá řada reality show kde je sex tabu, je zpátky. Přinášíme naše první dojmy.

Reality show Too Hot to Handle patřila loni k jednomu z nejpříjemnějších překvapení začátku pandemie, kdy jsme nikdo nevěděli, co vlastně bude a akorát jsme zavření doma scrollovali Netflixem a hledali způsob, jak se zabavit. Nejrůznějších randících/party show vzniká celá řada. A koncept bývá poměrně prostý: Parta konvenčně hezkých mladých lidí se zavře do baráku, nalije se alkoholem, a pak už se jen zaznamenává, jak mezi nimi vznikají konflikty nebo žhavé románky. Too Hot to Handle na to jde z opačného konce. Soutěžící jsou celí žhaví na to, že je čeká přesně tohle.

Namísto toho se dozvídají, že mají zakázaný jakýkoliv erotický kontakt, jinak se jim rázem snižuje celková výhra. První řada byla nesmírně vtipně sestříhaná a doprovázená jízlivým komentářem, který si všechny ty Barbíny a Keny s chutí dobíral. V závěru se sice show trochu rozplizla, když tvůrci evidentně tak docela nevěděli, jak slibně rozjetému konceptu dopřát dokonalou tečku. I tak ale byla série zábavná.

Netflix
Reality Show Too Hot to Handle - 2. řada

No a teď je tu druhá řada. Zajímalo mne, zda se taktéž vyvedla, tak jsem si pustil první epizodu a můžu se s vámi podělit o první dojmy. (Následující text obsahuje spoilery k první epizodě).

Ze všeho nejdřív jsem byl zvědavý na to, jak si produkce poradí se skutečností, že soutěžící už Too Hot to Handle viděli a tudíž by se mohli připravit na to, co je čeká. Řešení bylo poměrně jednoduché. Štáb si vymyslel falešnou reality show, dokonce i najal falešného moderátora a jeden den soutěžící nechal žít v domnění, že jsou součástí typické party show, kde se od nich divočení předpokládá. Mezi soutěžícími tak mohlo narůst sexuální napětí, podporované alkoholem, volbou šatníku, prostředním, ložnicovým uspořádáním nebo typem otázek ve zpovědnici.

Netflix
Reality Show Too Hot to Handle - 2. řada

Jakmile spadne klec, tak můžeme spekulovat o tom, zda někteří soutěžící překvapení náhodou pouze nepředstírají, ale ono je to ve finále vlastně celkem jedno. Důležité je, že je moment dobře sestříhaný a štáb dokáže prodat škodolibou komiku celého okamžiku, kdy jsou soutěžící vykreslení jako děti, které zavřete na tři týdny do hračkářství a řeknete jim, že se na zboží smějí jen dívat a ještě při tom musí podstoupit školení o tom, jak si v životě vážit hlubších hodnot.

Jasně, nikdo asi nevěříme tomu, že by všichni soutěžící byli tak sexuchtiví, jak se tváří nebo naopak tomu, že by kohokoliv z nich dokázala povrchní reality show změnit v oduševnělé bytosti, co dohlédnou u druhých za pěkný zevnějšek. O to tu vůbec nejde. Hlavní je, že iluze pro diváka je věrná a je podaná s dostatečným nadhledem na to, aby o ní vůbec nebylo důležité nějak pochybovat.

Netflix
Reality Show Too Hot to Handle - 2. řada

Skvěle vybalancovaná je skutečnost, že soutěžící opravdu mají pečlivě opečovaná, mladá a polonahá těla, která show divákům nijak nebere, ale zároveň si dává pečlivě záležet na tom, aby program nebyl jen o nich. Too Hot to Handle s chutí do svých soutěžících rýpe. Kdykoliv řeknou něco obzvlášť pitomého, nechybí kontrastní prostřih, vtipná zpomalovačka, zoom na detail a tak podobně. Když si nenaběhnou hráči na meč sami, vždy je připravena jim nohy podrazit trefně zvolená hudba, nebo komentátorka Desiree Burch. Ta je ve skvělé formě. Stejně jako v první řadě sází jednu perlu za druhou a její návrat dopadl podstatně lépe než návrat Michelle Buteau v Netflix reality-show The Circle, která z nějakého důvodu byla ve svých glosách v letošní druhé řadě extrémně nevýrazná.

Soutěžící jsou dostatečně rozmanití, aby se člověku nepletli a měli potenciál nabídnout i něco jiného, než jen zvedání činek nebo opalování polonahých půlek v tangách. Jedna ze soutěžících je například právnička, jeden z pánů studuje kriminologii. Další soutěžící má překvapivě slabost pro fantasy a jeden z pánů pochází z Paříže, takže můžeme tajně doufat v nějaké porovnání evropského a amerického svůdnictví.

V součtu se před námi po první epizodě rýsuje další výživná série zábavně zpracované odpočinkové show, která umí ze svého zábavného konceptu vyždímat maximum.

Foto: Netflix

Naše hodnocení
8/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu