Sex/Life: Netflix prohodí role, touhou zahoří ženská hrdinka

Sex/Life: Netflix prohodí role, touhou zahoří ženská hrdinka | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 9 obrázků
Ve filmech a seriálech je běžné, že muži podléhají touze v obležení polonahých žen. Tentokrát to bude přesně naopak.

Netflix 25. června nabídne erotické drama Sex/Life. Inspirací je kniha 44 kapitol o 4 mužích od B.B. Easton. Hrdinkou je Billie (Sarah Shahi) žena v domácnosti, které dělá potíže být oddanou a manželkou a sní o volnějších, divokých dnech svého mládí. Život jí okoření podrobné vzpomínky na Brada (Adam Demos), její dávnou lásku.

Seriál připravily výhradně ženské režisérky, převážně ženské scenáristky a i velkou část štábu tvořily ženy. Snahou seriálu je vyobrazit touhu z ženské perspektivy a nabídnout divačkám (či divákům) potěchu z pohledu především na mužská těla. Autorkou seriálu je Stacy Rukeyser, která je přesvědčená o tom, že něco podobného ve filmu a televizi chybí. Poměrně běžné začínají být lesbické vášnivé příběhy. V těch heterosexuálních ale naprosto dominuje mužský pohled na věc. Mužské touhy, mužský pohled na ženské tělo, sex, po jakém touží muži.

Rukeyser seriál popisuje jako jiskřivý horečnatý sen plný nostalgie, ve kterém se hrdinka skrz růžové brýle rozpomíná ne nejlepší sex svého života. Seriál má přinést mnoho sexuálních fantazií či orálního sexu a hodně se soustředit na ženský prožitek, nikoliv na předvádění ženského těla. Daleko víc pozornosti je věnováno tělu mužskému. Právě netradiční přístup byl také to, co k projektu přilákalo Sarah Shahi, představitelku hlavní role. Připadalo jí extrémně osvěžující, že pro jednou někdo píše seriál o ženské sexualitě.

Příběh se ale nesoustředí pouze na tu. Sex/Life taktéž pojednává o ženské identitě. O tom, že společnost občas od matek očekává, že budou jednorozměrné strážkyně rodinného krbu. Děti a manželství je však nedefinují, jsou pouze jednou z jejich součástí. To, že je žena zodpovědná za děti, ještě neznamená, že je povinná škrtnout úplně všechno, co byla předtím. Jistá krize identity a znovuobjevování sebe sama tedy budou velkými tématy seriálu.

Hrdinka Billie dlouho skrývala před svým manželem svoji divokou stránku. Chtěla zapadnout do škatulky vhodné manželky a získat solidního partnera Coopera (Mike Vogel). Ten je nicméně teď po letech překvapený, když se dozvídá víc o tom, kolik touhy jeho žena pociťuje a jak je její nedílnou součástí, jakkoliv nějakou dobu byla odsunutá na druhou kolej. Naposledy byla Billie plně vášnivou bytostí se svým bývalým přítelem Bradem. Ten pro ni reprezentuje kus života, který nechala za sebou. Začne si své vzpomínky zapisovat do deníku a znovu je tak prožívat.

Seriál uvede Netflix 25. června a v galerii si můžete prohlédnout první fotografie.

Foto: Netflix

Zdroj: Entertainment Weekly

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu