Reservation Dogs: Komedie Taiky Waititiho o rebelujících potomcích původních Američanů v traileru

Reservation Dogs: Komedie Taiky Waititiho o rebelujících potomcích původních Američanů v traileru | Fandíme seriálům
FX/Hulu
Zobrazit dalších 10 obrázků
Oscarový scenárista a režisér se opět vrací k příběhům z dospívání, typický humor nezapomněl.

Taika Waititi má v posledních měsících velmi napilno, a to hned na několika frontách. Jednak připravuje hned několik nových celovečerních snímků – mimo jiné nedávno dotočil čtvrtý díl Thora a v tuto chvíli čekáme na dosud neodhalenou premiéru sportovního Next Goal Wins. Kromě toho se mu však také s Co děláme v temnotách nebo The Mandalorianem zalíbilo na televizních obrazovkách. Již brzy se dočkáme jeho nejnovějšího televizního projektu nesoucího název Reservation Dogs, ve kterém se Waititi tentokrát vrhl na zcela původní látku.

Příběh seriálu je částečně založen na životě jeho spoluautora Sterlina Harjo. Zaměřuje se na skupinku dospívajících potomků původních Američanů žijících v zapadlém městečku v americké Oklahomě. Partička, která tráví svůj volný čas porušováním zákona a šetřením ukradených peněz, aby mohli z maloměstské šedi uniknout do slunné Kalifornie.

Our Flag Means Death: Taika Waititi si zahraje piráta Černovouse
 

Kdo na základě chytře slovíčkařícího názvu čeká gangsterku po vzoru Tarantinových Gaunerů (v originále Reservoir Dogs), ten bude nejspíše na omylu. Alespoň podle prvních ukázek se totiž zdá, že před námi stojí spíše příběh o dospívání střižený šarmantním humorem po vzoru Waititiho Honu na pačlověky, případně oscarového Králíčka Jojo. Na první pohled je každopádně jasné, že si fanoušci Waititiho typického humoru přijdou na své.

Rovněž lze vidět, že se tvůrci rozhodli výrazně zaměřit i na věrné vyobrazení současné komunity domorodých Američanů. V prohlášení tuto snahu tvůrců potvrdil i Harjo s tím, že je rád, že spolu s Waititim spolupracuje právě na tomto projektu, ve kterém mohou „oslavovat různé vyprávěcí styly svých domorodých komunit“ – v případě Harjo v Oklahomě a u Waititiho na Novém Zélandu.

Hlavních rolí se v osmidílné sérii ujali například D’Pharaoh Woon-A-Tai (Creeped Out), Devery Jacobs (Američtí bohové) nebo Paulina Alexis (Beans). Premiéra proběhne 9. srpna na stanici FX a streamovací službě Hulu. Zda se seriál dostane i do tuzemska, v tuto chvíli není jasné, program z produkce FX a Hulu však často přebírá HBO Go.

Zdroj: Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu