Vodní svět: Kultovní filmový propadák dostane seriálové pokračování

Vodní svět: Kultovní filmový propadák dostane seriálové pokračování | Fandíme seriálům
Universal Pictures
Zobrazit dalších 10 obrázků
Snímek, ve kterém je planeta kompletně ponořena pod mořskou hladinou, obecně býval terčem posměchů, nyní si však chce napravit reputaci.

Vodní svět (Waterwold) se dočká seriálové podoby, na které budou pracovat i původní tvůrci v čele s producentem Johnem Davisem. Podle informací serveru Collider se režie ujme Dan Trachtenberg – tvůrce hororové Ulice Cloverfield 10 nebo epizod k seriálům Black Mirror či The Boys.

Seriál má v tuto chvíli podle všeho pouze velice základní strukturu. Dosud se hledá hlavní scenárista, tím pádem nemůže mít příběh zdaleka všechny obrysy. Už teď však tvůrci tvrdí, že by se mělo jednat o pokračování, které popíše osudy ústředních postav filmu po 20 letech. O koho přesně se bude jednat, nevíme – podle doslovného vyjádření Davise se však má jednat „o všechny ty lidi, po 20 letech“. Zda se vrátí i hlavní hvězda původního snímku Kevin Costner, však není jasné.

Vetřelec: Seriálové zpracování přinese třídní střet

Podle tvůrců si už seriál rovněž našel domov na některé streamovací službě, která nebyla upřesněna. Vzhledem k tomu, že nad vývojem údajně dohlíží Universal Television, je ale vysoce pravděpodobné, že se tím domovem stane platforma Peacock. Další informace v tuto chvíli nejsou dostupné.

Vodní svět se během dekád od své premiéry v roce 1995 zapsal do knih filmové historie, určitě však ne způsobem, jakým si tvůrci přáli. Dystopická sci-fi, ve které je celý svět po roztání polárních čepiček ponořen pod vodní hladinou, byla zejména v době svého vydání proslulá především jako drahý a extravagantní výjev a finanční propadák. Během následujících let se však filmu podařilo získat kultovní status a lze říct, že je na něj dnes nahlíženo mnohem pozitivněji než na konci milénia.

I to je dost možná důvod, proč bude jeho svět oživen v seriálové podobě. V současné době, kdy se potýkáme se stále drtivějšími dopady globálního oteplování, navíc dostává premisa snímku nový význam. Připravovaný seriál by tak tuto rovinu dost možná mohl dotáhnout ještě dále.

Zdroj: Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Vodní svět

28.07.1995 | USA
Akční, Dobrodružný
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu