Y: Poslední z mužů – Nová upoutávka představuje odlehčenou stránku apokalypsy

Y: Poslední z mužů – Nová upoutávka představuje odlehčenou stránku apokalypsy | Fandíme seriálům
FX
Zobrazit další 2 obrázky
Když je poslední přeživší lidský samec evidentně tak trochu pako, vypadá to se záchranou druhu ještě víc bledě.

V září po letech odkladů konečně uvidíme seriálové zpracování postapokalyptického komiksu Y: Poslední z mužů (Y: The Last Man). Nedávno jsme viděli první trailer, jenž nám ukázal zánik mužského pokolení v celé jeho tíživosti. Teď je tu nová, kratší upoutávka, jenž ukazuje, že navzdory rozpadu civilizace lidé zatím zcela neztratili smysl pro humor. Rozhodně tedy ne Yorick (Ben Schnetzer), zdánlivě jediný muž, který na celém světě přežil virus, jenž všechny ostatní muže vymazal z existence. I když smysl pro humor možná daleko víc bude patřit filmařům a nám divákům, protože Yorick asi stejně často bude terčem vtipů, jako jejich zdrojem. Přeci jen, když je poslední přeživší lidský samec evidentně tak trochu pako, tak se můžete jedině smát, pokud nechcete bědovat.

V centru dění komiksové předlohy je Yorick Brown, jediný přeživší muž na Zemi. Z neznámého důvodu unikl řádění záhadné pandemie, jež vyhubila veškeré savce s chromozomem Y, kromě něho a jeho opičáka Ampersanda. Důležitými postavami jsou vládní agentka 355 a doktorka Allison Mann, které se společnými silami snaží Yoricka dostat do laboratoře na druhém konci Spojených států, aby odhalily původ nákazy a důvod Yorickova přežití. Prioritou hlavního hrdiny je však nalezení milované snoubenky Beth Deville, jež byla v době propuknutí smrtící nákazy v Austrálii. Dobrodružná pouť se odehrává po celém světě a ukazuje řadu různých verzí a aspektů postapokalyptické společnosti, ve které zbyly pouze ženy.

Hlavní scenáristkou seriálu je Eliza Clark, jež dříve pracovala na seriálech Extant, Animal Kingdom nebo The Killing. Yoricka hraje Ben Schnetzer, jeho matku, kongresmanku, Diane Lane. Agentku 355 ztvárnila Ashley Romans, doktorku Mann Diana Bang. Yorickovu sestru Hero Olivia Thirlby, Beth Olivia Thirlby. Stanice FX začne Y: Posledního z mužů vysílat 13. září. Velkou část seriálů od FX u nás přebírá HBO, tak snad to vyjde i tentokrát.

Podklady a foto: FX

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu