HBO Max u nás bude dostupné až v příštím roce

HBO Max u nás bude dostupné až v příštím roce | Fandíme seriálům
HBO Max
Velká streamovací služba od Warneru se před příchodem do Česka zdrží. Ale vadí to?

Streamovací služba HBO Max odstartovala na jaře 2020 společně s nástupem pandemie. Tehdy teprve pouze v USA, ale postupně se měla šířit dál do světa. Šuškalo se o tom, že do středí Evropy by mohla dorazit letos na podzim, To se nestane. Na podzim služba dorazí pouze do severní Evropy, do té střední až v příštím roce, kdy zároveň má být dostupná také ve východní Evropě a v Portugalsku. Kdy přesně by se fanoušci streamingu mohli v příštím roce dočkat, zatím není zřejmé.

Nicméně se sluší podotknout, že prozatím to nemusí lokální diváky až tak mrzet. Největším tahákem HBO Max v USA bylo, že se na něm mohou tamější diváci letos koukat na premiéry filmů společnosti Warner Bros. ve stejný den, jako jsou uvedeny v kinech. U nás by to však prakticky určitě nebylo možné, kvůli dlouhodobým smlouvám, které má Warner uzavřené s lokálními distributory. A většina těch nejzajímavějších pořadů vyrobených exkluzivně pro HBO Max pak byla normálně k dispozici na našem obyčejném HBO Go. Pokud po lokálním zavedení HBO Max naroste cena předplatného, tak místní diváci na aktuálním stavu spíše vydělávají. Vnímání se samozřejmě může změnit v momentě, kdy původní tvorba pro Max už u nás bude opravdu dostupná výhradně na HBO Max. Ale to samozřejmě bude platit jen za předpokladu, že pro službu bude k dispozici dostatek zajímavých titulů, jež nikde jinde neuvidíte.

Antony Root z Warneru nicméně posléze uvedl, že diváci v Evropě mohou na HBO Max očekávat obsah pro širší divácké spektrum, ne jen seriály pro náročné, tak jako na klasickém HBO. Také můžeme předpokládat, že zhruba polovina obsahu nebudou scenáristické projekty – lze tedy čekat nejrůznější reality show, talk show, dokumenty či soutěže. Pro mnoho diváků tak zatím HBO Max spíš než jako maximální zážitek vyznívá jako maximální snaha o ždímání. S definitivními soudy nicméně tedy počkejme na příští rok.

Foto: HBO Max

Zdroj: Deadline I, II

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu