Trainspotting: Kultovní feťácká odyssea dostane seriálové pokračování

Trainspotting: Kultovní feťácká odyssea dostane seriálové pokračování | Fandíme seriálům
Miramax
Psychopat Begbie dostal příležitost se polepšit, ale zřejmě mu to nedá a opět bude řádit. Přímo podle not samotného Irvina Welshe.

Trainspotting v roce 1996 patřil mezi snímky, o kterých se mluvilo. Část diváků byla prostě fascinovaná naturistickými výjevy, kdy film bez obalu ukazoval užívání drog i řadu poměrně odporných okolností, které jsou s ním spojeny. Trainpotting byl vyprávěný značně snově, takže nechyběly ikonické sekvence potápění za fetem do záchodu nebo vnoření do podlahy po zvlášť uspokojivém šlehu. Snímek v plné nahotě ukázal feťáckou kulturu a život na okraji britské společnosti. K tomu nabízel určitý druh revolty proti zkostnatělé konzumní společnosti, nechyběl neortodoxní vizuál a legendární soundtrack s peckami od Underworld, Pulp, Primal Scream, Iggyho Popa a mnoha dalších.

Film také katapultoval ke hvězdám režiséra Dannyho Boylea a představitele hlavní role Ewana McGregora. Jeho herečtí kolegové možná nezažili tak raketový vzestup, ale v Trainspottingu se každopádně také vyřádili. Výrazný dojem na diváky udělal Robert Carlyle jako psychopat Francis "Franco" Begbie. A právě na něm by měla být postavená chystaná minisérie. Sám Carlyle v rozhovoru pro NME prozradil, že společně s autorem předlohy, Irvinem Welshem, jednají s hollywoodskými studii o natočení šestidílné minisérie, která by zpracovala Welshovu knížku Umělec na ostří nože (The Blade Artist), jež pojednává o tom, jak se Begbie v současnosti změnil...nebo možná také vůbec nezměnil. Oficiální synopse českého vydání je následující:

Jim Francis vede spokojený život. Úspěšný malíř a sochař žije v klidu se svou ženou Melanií a dvěma dcerami v luxusním domě na pláži v Kalifornii. Někteří o něm říkají, že je to lhář a podvodník, zatímco jiní ho vidí jako vizionáře. Ale Jimova minulost je velmi temná. Žil zcela jinak a jeho žebříček hodnot byl od současnosti velmi odlišný. Když cestuje přes Atlantik do rodného Skotska na pohřeb zavražděného syna, kterého sotva znal, jeho staří známí z Edinburghu ho už očekávají s touhou po krvavé pomstě. Když Melanie v Kalifornii objeví něco hrůzného, což naznačuje manželovu násilnou minulost, věci se dají rychle do pohybu.

Jednání jsou zatím v počátcích, ale podle Carlylea je realizace projektu na dobré cestě.

Foto je ilustrační, z filmu Trainspotting

Zdroj: NME

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu